Asiatiske kyllingkarbonader med quinoasalat

3 personer Forberedelse: 10 min Steketid: 30 min

Koking av quinoa:

  • 1 dl quinoa
  • 2 dl vann
  1. Rens quinoan i lunkent vann i 10 min.
  2. Kok opp vannet, tilsett quinoa og la småkoke i 12-15 min.
  3. Sett kjelen til side og la den svelle.

Karbonader:

  • 400g kyllingkjøttdeig
  • 2 ts salt
  • 1 stk rød chili
  • 0,5 lime
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 cm fersk ingefær
  • 2 ts pepper
  • 2 ts korianderpulver
  • 2 ss fersk koriander
  1. Bland alle ingrediensene sammen. Hvitløk og ingefær rives. Koriander finhakkes. Lime presses ut saften.
  2. Sett ovnen på 120 grader
  3. Form deigen til karbonader og stek på 80% av full styrke til de har fått en god stekeskorpe på hver side.
  4. Legg de i en ildfast form og sett de inn i ovnen for å bli gjennomstekt.

Quinoasalat:

  • 1 stk mango
  • 1 stk avokado
  • 3 tomater
  • 1/2 agurk
  • 1/2 rød paprika
  • 1 pakke babyspinat eller annen salat
  • avkjølt quinoa
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss limesaft
  1. Skrell mango og avokado og del i terninger. Del opp de andre grønnsakene.
  2. bland alt sammen og tilsett soyasaus/lime-blandingen rett før servering.

Add Comment