3 personer Forberedelse: 10 min Steketid: 30 min
Koking av quinoa:
- 1 dl quinoa
- 2 dl vann
- Rens quinoan i lunkent vann i 10 min.
- Kok opp vannet, tilsett quinoa og la småkoke i 12-15 min.
- Sett kjelen til side og la den svelle.
Karbonader:
- 400g kyllingkjøttdeig
- 2 ts salt
- 1 stk rød chili
- 0,5 lime
- 2 fedd hvitløk
- 2 cm fersk ingefær
- 2 ts pepper
- 2 ts korianderpulver
- 2 ss fersk koriander
- Bland alle ingrediensene sammen. Hvitløk og ingefær rives. Koriander finhakkes. Lime presses ut saften.
- Sett ovnen på 120 grader
- Form deigen til karbonader og stek på 80% av full styrke til de har fått en god stekeskorpe på hver side.
- Legg de i en ildfast form og sett de inn i ovnen for å bli gjennomstekt.
Quinoasalat:
- 1 stk mango
- 1 stk avokado
- 3 tomater
- 1/2 agurk
- 1/2 rød paprika
- 1 pakke babyspinat eller annen salat
- avkjølt quinoa
- 2 ss soyasaus
- 2 ss limesaft
- Skrell mango og avokado og del i terninger. Del opp de andre grønnsakene.
- bland alt sammen og tilsett soyasaus/lime-blandingen rett før servering.
No Responses