Aubergine og tomatform med parmesan og mozzarella

4 personerTid: ca 60 minutter

Denne retten har et Italiensk navn – Melanzane alla Parmigiana. Den består av 4 enkle ingredienser, auberginer, tomatsaus, parmesan og mozzarella. Derfor er dette en ypperlig vegetarrett.

Første gang jeg spiste denne, var det på grunn av en misforståelse mellom meg og menyen på restauranten. Jeg trodde jeg bestilte en forrett bestående av ferske tomater og mozzarella. Overraskelsen var stor, da det viste seg å være en varmrett., men du så god!!!

Jeg bestemte meg for å lage denne selv når jeg kom hjem fra ferie. Tilbakemeldingene har kun vært positive. Den er kjempegod. Legg den ut på bloggen!!!

Dette trenger du:

  • 2 store auberginer
  • raps-eller olivenolje til steking
  • 1 middels stor løk, finhakkes
  • 2 fedd hvitløk, finhakkes
  • 1,5ts tørket oregano
  • 2 bokser knuste tomater, gjerne Mutti, da disse smaker ekstra godt
  • 1,5ts havsalt
  • 2ts pepper
  • 0,5-1ts hvitvinseddik
  • 1 god neve basilikum, hakket
  • 150g revet parmesan
  • 2 mozzaerella

Slik gjør du:

  1. Vask auberginene og del de i 1cm tykke biter. Legg de lagvis med salt imellom lagene i et dørslag. La de ligge i 30 minutter slik at bitterheten går ut av auberginene. Ta de opp, skyll av saltet i kaldt vann og tørk de med kjøkkenpapir.
  2. Stek auberginene. Se alternativene nedenfor.
  3. Finhakk løk, og hvitløk. Stek dette sammen med oreganoen i 10 minutter, til løken er myk og gylden.
  4. Tilsett tomatene, rør det godt sammen, la koke uten lokk  i 15 minutter.
  5. Smak sausen til med salt, pepper og edikk. Kok i 1 minutt. Du kan nå bruke sausen som den er, eller om du foretrekker saus uten klumper, kan du bruke stavmikseren på den. Sett til side.
  6. Bruk en ildfast form på 25x12cm. Start med tomatsaus, så et tynt lag parmesan, så litt revet mozzarella, så et enkelt lag med aubergine og basilikum på toppen. Gjenta denne rekkefølgen og avslutt med et lag tomatsaus, parmesan og litt mozzarella. Stekes på 200 grader i 30 minutter, eller til osten er deilig og crispy.
  7. Serveres med en god salat.

Steking av auberginen:

Alt 1 Ha rikelig med olje i en stekepanne. Gjerne 1cm høyt. Stek auberginen på begge sider så den får en gyllen skorpe. La de ferdige renne av seg oljen før du legger de på et kjøkkenpapir for å absorbere mer olje.

Alt 2 Pensle hver side med litt olje. Legg på et bakepapirkledt stekebrett og sett inn i midten på 230 grader i 5 minutter. Snu dem og stek like lenge på andre siden. Ta de ut og legg de over på et kjøkkenpapir for å renne av seg.

Aubergine, tomatsaus, parmesan og mozzarella-form

 

Add Comment