Bærpai

Bærpai

Dette er en dessert som garantert vil bli en hit når du har gjester. Jeg har aldri opplevd at noe har blitt igjen. Kombinasjonen av friske bær og sprø topping er uimotståelig.

Du kan også bruke frosne bær.

Du kan fint gjøre denne klar i forkant og steke den når det er tid for dessert. Server gjerne med vaniljeis.

4 person Forberedelse: 15 min Steketid: 25 min

Dette trenger du:

  • 1/2 l bær (blåbær, bringebær etc)
  • 1 ss sukker
  • 1 ss potetmel

Topping:

  • 1 dl grovhakkede mandler
  • 3 dl store havregryn
  • 1 dl sukker
  • 1 dl hvetemel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 150g smeltet meierismør

Slik gjør du:

  1. Smør en ildfast form. (Har du form med teflon, trenger du ikke smøre.)
  2. Legg bærene i formen.
  3. Strø over sukker og potetmel.

  4. Bland toppingen sammen i en bolle.
  5. Fordel toppingen over bærene.

    Klar for ovnen

  6. Stekes midt i ovnen på 180 grader i 20 min.
  7. Deretter øker du varmen til 225 grader og steker 5-6 min til. Toppingen skal være litt sprø, så stenk lenger om den ikke er det.

Serveres med vaniljeis.

Enjoy!

Add Comment