Bakt potet med ramsløksmør

3 personer Total tid: ca 1,5-2 timer

Bakt potet er en matrett som ikke brukes like mye lenger. Man kan fint ha bakt potet som en hovedrett eller man kan ha dem som tilbehør til for eksempel grillmat.

Det er viktig å huske på at å bake poteter tar tid. Derfor regner jeg alltid opp mot 2 timer på dette. Det gjør ingen ting om man lar den stå i ovnen etter at den er ferdig stek. Bare sett temperaturen ned litt. Børst vekk noe av saltet før du anretter på tallerken.

Dette trenger du:

  • 3 store poteter, (mine var ca 12x9cm og 400g)
  • Olje
  • Grovt salt

Slik gjør du:

  1. Vask og tørk potetene godt.
  2. Gni dem inn med olje og gni salt rundt dem.

    Klar for ovnen

  3. Stekes på 220 grader på varmluft i 90-120 minutter.
  4. Klem på dem for å sjekke om de er ferdig stekt, eller stikk en kniv inn. Går kniven helt inn, er de ferdige. Du kan sette ned til 160 grader etter at de er ferdige og la de holde varmen i ovnen til alt det andre er ferdig. Børst bort noe av saltet før du anretter på en tallerken.Ferdig stekt

Man kan bruk mange forskjellige fyll til bakte poteter.

  • rømme
  • revet ost
  • bacon
  • mais
  • vårløk
  • forskjellige smør
    • ramsløksmør (denne har jeg i dag)
    • urtesmør (passer til alt fra fisk til biff)
    • kryddersmør (passer til biff)

Ramsløksmør:

  • 100g smør
  • 1 ss olivenolje
  • 1 hvitløk
  • 1 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 50 g ramsløk
  • 1 ss andre urter, så som persille og basilikum
  1. Ha alle ingrediensene UNTATT smøret i en mixer og bland et godt.
  2. Hell alt over i bollen med romtemperert smør og bland det godt sammen.
  3. Sett inn i kjøleskapet til du skal bruke det.

Add Comment