4 personer Marinering: 1-2timer
Da startet grillsesongen hjemme hos oss. Litt senere enn vanlig, men det er fordi vi har hatt snø på terrassen helt til nå.
Her i huset blir det grillet mye. Jeg marinerer alt fra kylling, lam, okse, fisk og sjømat. Gubben er grillsjefen 🙂
Når du skal marinere, er det viktig at du bruker en marinade som gir en god smak, samtidig skal den ikke ta overhånd på det du griller.
- 4 gode medaljonger av indrefilet, gjerne 3cm tykke
Marinade:
- 1dl rapsolje
- 1ts soyasaus
- 1ts chiracha saus
- 1 stor fedd hvitløk
- 2-3ss ferske urter (gressløk, rosemarin, timian, oregano ++)
- Bland alt sammen i en mixer så det blir en litt grønn saus. Ha sausen og filetene i en pose og lukk denne. Sørg for at filetene blir dekket av marinaden. La ligge i kjøleskap til dagen etter ELLER 1-2t på kjøkkenbenken.
- Grill biffene slik du ønsker dem grillet.
Aiioli:
- 4ss majones
- 1-2ss rømme
- 1 fedd hvitløk
- 0,5ts pepper
- 0,5ts salt
Knus hvitløk og bland alt sammen i en skål.
Grillsaus:
denne finner du her:

Denne grillsausen passer til alle typer kjøtt
Salat:
- salat
- tomat
- agurk
- paprika
- avokado
- fetaost
- liten skvis sitron
- olivenolje
- Del opp alle ingrediensen og bland de i en salatbolle. Ha over litt olivenolje og en skvis sitron rett før servering.
Stekte poteter:
- 6 kokefaste poteter
- 1,5tsalt
- 1ts pepper
- litt olje
- Skrell potetene og de dem i 1cm tykke skiver. Ha potetene i en ildfast forme og ha på oljen. Bland oljen godt så potetene blir dekket på begge sider.
- Legg potetskivene i bunnen så det dekker. Ha på salt og pepper og stek i ovnen på 225 grader i ca 20-30min
Stek også gjerne noen sjampinjonger i stekepannen som du krydrer med salt og pepper.