Biff av indrefilet på grillen med tilbehør

Biff av indrefilet på grillen

4 personer Marinering: 1-2timer

Da startet grillsesongen hjemme hos oss. Litt senere enn vanlig, men det er fordi vi har hatt snø på terrassen helt til nå.

Her i huset blir det grillet mye. Jeg marinerer alt fra kylling, lam, okse, fisk og sjømat. Gubben er grillsjefen 🙂

Når du skal marinere, er det viktig at du bruker en marinade som gir en god smak, samtidig skal den ikke ta overhånd på det du griller.

  • 4 gode medaljonger av indrefilet, gjerne 3cm tykke

Marinade:

  • 1dl rapsolje
  • 1ts soyasaus
  • 1ts chiracha saus
  • 1 stor fedd hvitløk
  • 2-3ss ferske urter (gressløk, rosemarin, timian, oregano ++)
  1. Bland alt sammen i en mixer så det blir en litt grønn saus. Ha sausen og filetene i en pose og lukk denne. Sørg for at filetene blir dekket av marinaden. La ligge i kjøleskap til dagen etter ELLER 1-2t på kjøkkenbenken.
  2. Grill biffene slik du ønsker dem grillet.

Aiioli:

  • 4ss majones
  • 1-2ss rømme
  • 1 fedd hvitløk
  • 0,5ts pepper
  • 0,5ts salt

Knus hvitløk og bland alt sammen i en skål.

Grillsaus:

 

denne finner du her:

Denne grillsausen passer til alle typer kjøtt

Salat:

  • salat
  • tomat
  • agurk
  • paprika
  • avokado
  • fetaost
  • liten skvis sitron
  • olivenolje
  1. Del opp alle ingrediensen og bland de i en salatbolle. Ha over litt olivenolje og en skvis sitron rett før servering.

Stekte poteter:

  • 6 kokefaste poteter
  • 1,5tsalt
  • 1ts pepper
  • litt olje
  1. Skrell potetene og de dem i 1cm tykke skiver. Ha potetene i en ildfast forme og ha på oljen. Bland oljen godt så potetene blir dekket på begge sider.
  2. Legg potetskivene i bunnen så det dekker. Ha på salt og pepper og stek i ovnen på 225 grader i ca 20-30min

Stek også gjerne noen sjampinjonger i stekepannen som du krydrer med salt og pepper.

 

 

Add Comment