4 personer Total tid 45-60 minutter
Biff stroganoff er en matrett som har sine røtter fra Russland. For at det skal være en ekte stroganoff MÅ retten inneholde følgende ingredienser: biff, sopp, sennep, fløte (eller rømme/crème fraîche) og sitron.
Det er aldri blir feil å lage stroganoff. Den blir like godt mottatt av voksne som barn. Den finnes i utallige varianter.
Denne stroganoffen er en liten luksusvariant, med portvin. Det gir en helt utrolig god smaksopplevelse. Hvis du ikke har portvin, kan du erstatte denne med 2 x rødvin i stedet for.
Som tilbehør til biff stroganoff serverer man potetstappe eller ris, samt en god salat. Her har jeg brukt ris.
Dette trenger du:
Stroganoff:
- 800g ytrefilet eller annet mørt kjøtt av okse
- 1 stor eller 1,5 middels løk
- 150g sjampinjong
- 2 ss tomatpurè
- 0,5ss dijon sennep
- 1 dl portvin
- 1,5ts oksefond
- 1ts pepper
- 1dl fløte
- 2dl crème fraîshe
- evnt 0,5ts salt
- litt sitron
Potetmos:
- 700g mandelpoteter, delt i terninger
- 2-3 ss smør
- 0,5 dl fløte
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
Slik gjør du:
Stroganoff:
- Skjær kjøttet i fingertykke strimler.
- Finhakk løken.
- Del sjampinjongen i båter.
- Stek kjøttet i smør i en panne. Det skal få stekeskorpe. Salte og pepre litt. Ha det over i en kjele.
Stek godt på den ene siden før du snur det
- Kok ut stekepannen med litt vann og ha dette over i kjelen.
- Stek løken på medium+ varme til den er brun. Tar ca 5 minutter. Ha den i kjelen.
- Kok ut stekepannen med litt vann og ha i kjelen.
- Ha litt vann i stekepannen når du legger i sjampinjongen. Da settes stekingen av soppen raskere igang. Når vannet har fordampet, tilsetter du smør og steker soppen. Salte og pepre og ha den i kjelen.
Kjøtt, løk og sjampinjong i kjele
- Bland inn tomatpureen og sennepen og stek i et par minutter.
- Tilsett portvinen og kok denne ned til halvparten.
- Tilsett crème fraîshe, fløte og fond og kok opp igjen. La koke i 15 minutter eller til sausen har fått en fin konsistens. Smak til med salt og pepper og litt sitron.
Potetmos:
- Skrell poteter og del de i terninger.
- Kok i usaltet vann til det er mørt.
- Hell av vannet og damp de litt tørre.
- Bruk stavmikser eller en stampe og mos alt.
- Tilsett smør, fløte, salt og pepper og rør godt.
Serveres med en god salat og enten ris eller potetmos.