Biff stroganoff med portvin og sopp

4 personer Total tid 45-60 minutter

Biff stroganoff er en matrett som har sine røtter fra Russland. For at det skal være en ekte stroganoff MÅ retten inneholde følgende ingredienser: biff, sopp, sennep, fløte (eller rømme/crème fraîche)  og sitron.

Det er aldri blir feil å lage stroganoff. Den blir like godt mottatt av voksne som barn. Den finnes i utallige varianter.

Denne stroganoffen er en liten luksusvariant, med portvin. Det gir en helt utrolig god smaksopplevelse. Hvis du ikke har portvin, kan du erstatte denne med 2 x rødvin i stedet for.

Som tilbehør til biff stroganoff serverer man potetstappe eller ris, samt en god salat. Her har jeg brukt ris.

Dette trenger du:

Stroganoff:

  • 800g ytrefilet eller annet mørt kjøtt av okse
  • 1 stor eller 1,5 middels løk
  • 150g sjampinjong
  • 2 ss tomatpurè
  • 0,5ss dijon sennep
  • 1 dl portvin
  • 1,5ts oksefond
  • 1ts pepper
  • 1dl fløte
  • 2dl crème fraîshe
  • evnt 0,5ts salt
  • litt sitron

Potetmos:

  • 700g mandelpoteter, delt i terninger
  • 2-3 ss smør
  • 0,5 dl fløte
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Slik gjør du:

Stroganoff:

  1. Skjær kjøttet i fingertykke strimler.skjær kjøttet i strimler
  2. Finhakk løken.
  3. Del sjampinjongen i båter.
  4. Stek kjøttet i smør i en panne. Det skal få stekeskorpe. Salte og pepre litt. Ha det over i en kjele.

    biff stroganoff

    Stek godt på den ene siden før du snur det

  5. Kok ut stekepannen med litt vann og ha dette over i kjelen.
  6. Stek løken på medium+ varme til den er brun. Tar ca 5 minutter. Ha den i kjelen.
  7. Kok ut stekepannen med litt vann og ha i kjelen.
  8. Ha litt vann i stekepannen når du legger i sjampinjongen. Da settes stekingen av soppen raskere igang. Når vannet har fordampet, tilsetter du smør og steker soppen. Salte og pepre og ha den i kjelen.

    biff stroganoff

    Kjøtt, løk og sjampinjong i kjele

  9. Bland inn tomatpureen og sennepen og stek i et par minutter.
  10. Tilsett portvinen og kok denne ned til halvparten.
  11. Tilsett crème fraîshe, fløte og fond og kok opp igjen. La koke i 15 minutter eller til sausen har fått en fin konsistens. Smak til med salt og pepper og litt sitron.

Potetmos:

  • Skrell poteter og del de i terninger.
  • Kok i usaltet vann til det er mørt.
  • Hell av vannet og damp de litt tørre.
  • Bruk stavmikser eller en stampe og mos alt.
  • Tilsett smør, fløte, salt og pepper og rør godt.

Serveres med en god salat og enten ris eller potetmos.

Add Comment