Blåskjellsuppe

4 personer Forberedelse: 10 min Total tid: 30 min min

Denne suppen fikk jeg smake første gang for 15 år siden og har siden vært en gjenganger ved spesielle anledninger. Den er enkel å lage og har akkurat nok futt i seg 🙂

  • 1 nett blåskjell
  • 3 dl hvitvin
  • 2 dl vann
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 fersk rød chili
  • 2 vårløk eller en liten purre
  • 1/2 fenikkel
  • 1 sjarlottenløk
  • 1 del fløte
  • salt og svart pepper
  • 1 neve fersk koriander
  1. Vask og rens blåskjellene. Sjekk dem nøye. Er noen skjell knust, kaster du dem. Er noen skjell åpne, dunk dem forsiktig i benken. De skal da lukke seg. Dette er tegn på at de lever. Lukker de seg IKKE, må du kaste dem!
  2. Kok opp hvitvin i en stor kjele med lokk og tilsett blåskjellene. Husk at hvitvinen skal tas vare på til senere.
  3. La det koke opp med lokk til de har åpnet seg. Rist litt på kjelen for at de lettere skal åpne seg. Ikke kok for lenge, da blir blåskjellene små og viskelæraktig.
  4. Hell skjellene i en rist og la de renne av seg og bli litt avkjølt. Rens dem, men la 8-12 blåskjell være med skall.
  5. Finhakk hvitløk og chili, fenikkel og sjarlottenløk og fres dette sammen med litt olje i kjelen i 1 min. Ikke la det bli brent.
  6. Tilsett purre og hvitvinen og vann og la det få et oppkok
  7. Tilsett fløten og la det koke i 5 min.
  8. Kjør alt med stavmikseren til en jevn suppe. Kok den ytterligere til du har fått riktig tykkelse på suppen.
  9. Bland i finhakket koriander.
  10. Smak til med salt og pepper.

Anrett blåskjellene på dype tallerkner og hell suppen over. Pynt men de blåskjellene som ikke er renset samt litt fersk koriander.

Smaker nydelig med focaccia til.

Add Comment