8 personer Forberedelse: 2-4t Koketid: ca 1t
Butter Chicken (madras) Ekstra sterk!
Jeg simpelthen ELSKER det Indiske kjøkkenet! Sammensetningen av krydder og balansen mellom sterkt, søtt, surt og salt er SÅ godt! Denne retten blir sterk, om du ønsker en mildere variant, kommer jeg men det snart. Det er viktig å huske på at retten blir enda sterkere om den får stå over natten.
- 2,1 kg kyllingbryst
- 2 store kinesiske hvitløk (eller 25g vanlig)
- like mye fersk ingefær
- 3 ts salt
Marinade til kyllingen:
- 5 dl yoghurt
- 2 ts chilipurver
- 2 ts gurkemeie
- 2 ts garam masala
- 2 ss sitronsaft
- 1 ss nøytral olje (solsikke eller raps)
- Kyllingen renses.
- Hvitløk og ingefær moses til puré i stavmikseren sammen med litt vann. Tilsett salt.
- Bland kyllingen i blandingen og la stå 30-60 min.
- Bland sammen marinaden og legg kyllingen i. La stå helst 4-6t
Steking i ovnen:
- Olje alu folie på et brett.
- Ta vekk noe av marinaden og legg kyllingen på brettet.
Klar for ovnen
- Stekes på 300g midt i ovnen ca 12 min, eller til den er gjennomstekt.
- Det går helt greit at kyllingen er litt rosa inni. Den skal uansett tilsettes sausen.
- Avkjøles og kuttes i mindre biter om ønskelig.

Ferdig stekt
Saus:
- 60 g smeltet usaltet smør
- 1,5 kinesisk hvitløk
- 5 cm fersk ingefær
- 2 løk (finhakket)
Hvitløk og ingefær rives på det fineste på rivhjern. Stekes 1-2 min med smøret. Tilsett løken og stek til denne er myk.
Tilsett:
- 6 kardemommekapsler (knust lett i morter)
- 9 koranderfrø (knust lett i morter)
- 3 laubarblad
- 6 nellikspiker
- 9 ts garam masala
- 6 ts gurkemeie
- 6 ts hot chilipulver
La surre 1-2 min. Tilsett:
- 1 liten boks tomatpurè
- 2-3 bokser flådde tomater (smak deg frem)
- 200 g usaltet smør
- 4 dl fløte
- resten av yoghurtmarinaden
- 5-6 ts sukker (smak til)
Kok godt. (Kan godt koke en stund.) Fjern rester av kardemummekapsler og nellikspiker. Kjør med blender til den er fløyel. Tilsett kyllingen og la koke videre. Fersk koriander til pynt.
Naanbrød med hvitløk og koriander 8 brød:
- 30g gjær
- 2 dl vann
- 1 dl yoghurt
- 1 egg
- 100 g smeltet smør
- 2 ts salt
- 1 ss sukker
- 1 ts bakepulver
- 600 g hvetemel
Vann og yoghurt varmes til 37 grader. Tilsett tørrgjær og rør dette ut i væsken. Bland deretter inn de andre ingrediensene og hev deigen i 1 t. Press ut til 8 flate, ovale brød. Helst med rulle. Pensle med fyll. Stekes på 250 g øverste rille i ca 6-9 min. Følg med.

Naan brød
Korianderfyll:
- 30 g usaltet smør (smeltes)
- 60 g yoghurt
- 1/5 kinesisk hvitløk
- Fersk koriander
- Salt og pepper
Raita:
- 5 dl yoghurt
- 2 knuste, hakkede hvitløk
- 3 ss fersk mynte
- salt og pepper
- 2 ts cumin
evnt kan mynte ertattes med 1/2 agurk uten kjerne delt i små biter og 3 tomater uten frø, delt i små biter.
Bland alt sammen.

Raita
Serveres med Raita og mangochutney.
Enjoy!