Carbonara med kylling og spagetti

2 personer 30 minutter

Carbonara er en populær rett fra Italia. Originalt har den stekt bacon og en saus med fløte og egg. Mange vegrer seg med å lage denne retten, da de er redd de ikke klarer å lage den.

Det er ingen grunn til det 🙂 Her skal jeg vise deg en enkel og god oppskrift med masse smak og som garantert blir bra hver gang.

For å få det til, er det viktig at man blander ferdig kokt spagetti og kjøttet sammen først. Så tar man gryten av platen FØR man tilsetter fløteblandingen. Denne skal IKKE KOKE etter at den er tilsatt. Da har egget lett for å bli eggerøre.

Men hvorfor ikke bytte ut bacon med kylling? Med riktig krydder, blir dette veldig godt. (og litt sunnere?)

Dette trenger du:

  • 2 kyllingfileter
  • salt
  • pepper
  • 2 ts tørket timian
  • spagetti for 2 personer
Carbonarasaus:
  • 3dl fløte
  • 2 egg + 1 eggeplomme
  • 50g parmesan, finrevet
  • 3 hvitløksfedd, finhakket eller knust
  • 2ts salt
  • 2 ts pepper
  • 2 roser fersk persille, hakket lett

Slik gjør du:

  1. Del kyllingen opp i firkanter på ca 1,5×1,5 cm.
  2. Pisk eggene og bland alle ingrediensene til sausen i en bolle.
  3. Kok spagetti som anvist på pakken. Hell av vannet og ha den oppi stekepannen sammen med ferdig stekt kylling.
  4. Mens spagettien koker, steker du kyllingen så den får skorpe og krydrer den med salt, pepper og timian.
  5. Bland spagetti og kylling mens du har det på medium varme.
  6. Ta stekepannen av varmen og hell over sausen. Rør fort rundt og server med en gang på tallerkner.

Server gjerne med en god salat til.

Add Comment