Chicken Balti

4 personer Forberedelse: 15 min Koketid: ca 1t

Chicken Balti

Dette er en kjempegod indisk rett. Den er så enkel å lage at den fint kan gjøres etter jobb en dag. Det kan være lurt å gjøre klar og finne fram alle ingrediensene først.
Du starter med å lage chilipaste som skal i retten etter at kyllingen har kommet i. Så skal løken finhakkes og kyllingen deles i biter. Har du tid, kan du lage du naanbrød eller foccacia med hvitløk og koriander. (dette tar lengre tid en å lage selve middagen) I så fall må du starte med å lage dette ca 1 t før.

Chilipaste:

  • 2 store båter hvitløk
  • 5 cm  fersk ingefær
  • 2 røde chili
  • 2 ts salt
  • 2 ts svart pepper
  1. Fjern frøene i chilien. Del den i små biter.
  2. Hvitløk og ingefær deles i biter.
  3. Mos alt til puré i stavmikseren sammen med litt vann. Tilsett salt og pepper.

Saus:

  • 0,5 dl nøytral olje
  • 2 løk
  • 1 kanelstang
  • 2 laubærblader
  • 12 kardemommekapsler
  • 600g kylling (bryst eller lår uten ben)
  • 1 ts garam masala
  • 1/4 ts nellikspiker (pulver)
  • 1 toppet ts korianderpulver
  • 1 toppet ts spiskummen
  • 4 moden tomater
  • 100g yoghurt naturell
  • 1 neve koriander
  1. Finhakk løken.
  2. Varm opp olje i en kjele på middels varme.
  3. Tilsett kanelstang, laurbærblad og kardemummekapsler. Stek i ca 1 min.
  4. Tilsett løken og stek til denne er myk. Den skal ikke få farge. Tar 10-15 min.
  5. Del kyllingen i 2,5 cm biter og tilsett denne. Stek den i noen minutter.
  6. Tilsett chilipaste og stek videre i 2 minutter.
  7. Tilsett resten av krydderne.
  8. Del tomatene i biter og tilsett i kjelen.
  9. La det få et oppkok. Sett ned varmen og la det småkoke i 15 minutter, eller til tomatene er kokt sammen.
  10. Tilsett yoghurten og la det koke i 15 min, eller til sausen har tyknet.
  11. Tilsett fersk koriander.
  12. Smak og evntuelt tilsett mer krydder.
  13. Serveres med hjemmelaget Naan, ris, raita og strø fersk koriander over.

Naanbrød med hvitløk og koriander 8 brød:

  • 30g gjær
  • 2 dl vann
  • 1 dl yoghurt
  • 1 egg
  • 100 g smeltet smør
  • 2 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 600 g hvetemel

Vann og yoghurt varmes til 37 grader. Tilsett tørrgjær og rør dette ut i væsken. Bland deretter inn de andre ingrediensene og hev deigen i 1 t. Press ut til 8 flate, ovale brød. Helst med rulle. Pensle med fyll. Stekes på 250 g øverste rille i ca 6-9 min. Følg med.

Korianderfyll:

  • 30 g usaltet smør (smeltes)
  • 60 g yoghurt
  • 1/5 kinesisk hvitløk
  • Fersk koriander
  • Salt og pepper

Raita:

  • 5 dl yoghurt
  • 2 knuste, hakkede hvitløk
  • 3 ss fersk mynte
  • salt og pepper
  • 2 ts cumin

evnt kan mynte ertattes med 1/2 agurk uten kjerne delt i små biter og 3 tomater uten frø, delt i små biter.

Bland alt sammen.

Serveres med Raita og mangochutney.

Enjoy!

Add Comment