4 personer Forberedelse: 15 min Koketid: ca 1t
Chicken Balti
Dette er en kjempegod indisk rett. Den er så enkel å lage at den fint kan gjøres etter jobb en dag. Det kan være lurt å gjøre klar og finne fram alle ingrediensene først.
Du starter med å lage chilipaste som skal i retten etter at kyllingen har kommet i. Så skal løken finhakkes og kyllingen deles i biter. Har du tid, kan du lage du naanbrød eller foccacia med hvitløk og koriander. (dette tar lengre tid en å lage selve middagen) I så fall må du starte med å lage dette ca 1 t før.
Chilipaste:
- 2 store båter hvitløk
- 5 cm fersk ingefær
- 2 røde chili
- 2 ts salt
- 2 ts svart pepper
- Fjern frøene i chilien. Del den i små biter.
- Hvitløk og ingefær deles i biter.
- Mos alt til puré i stavmikseren sammen med litt vann. Tilsett salt og pepper.
Saus:
- 0,5 dl nøytral olje
- 2 løk
- 1 kanelstang
- 2 laubærblader
- 12 kardemommekapsler
- 600g kylling (bryst eller lår uten ben)
- 1 ts garam masala
- 1/4 ts nellikspiker (pulver)
- 1 toppet ts korianderpulver
- 1 toppet ts spiskummen
- 4 moden tomater
- 100g yoghurt naturell
- 1 neve koriander
- Finhakk løken.
- Varm opp olje i en kjele på middels varme.
- Tilsett kanelstang, laurbærblad og kardemummekapsler. Stek i ca 1 min.
- Tilsett løken og stek til denne er myk. Den skal ikke få farge. Tar 10-15 min.
- Del kyllingen i 2,5 cm biter og tilsett denne. Stek den i noen minutter.
- Tilsett chilipaste og stek videre i 2 minutter.
- Tilsett resten av krydderne.
- Del tomatene i biter og tilsett i kjelen.
- La det få et oppkok. Sett ned varmen og la det småkoke i 15 minutter, eller til tomatene er kokt sammen.
- Tilsett yoghurten og la det koke i 15 min, eller til sausen har tyknet.
- Tilsett fersk koriander.
- Smak og evntuelt tilsett mer krydder.
- Serveres med hjemmelaget Naan, ris, raita og strø fersk koriander over.
Naanbrød med hvitløk og koriander 8 brød:
- 30g gjær
- 2 dl vann
- 1 dl yoghurt
- 1 egg
- 100 g smeltet smør
- 2 ts salt
- 1 ss sukker
- 1 ts bakepulver
- 600 g hvetemel
Vann og yoghurt varmes til 37 grader. Tilsett tørrgjær og rør dette ut i væsken. Bland deretter inn de andre ingrediensene og hev deigen i 1 t. Press ut til 8 flate, ovale brød. Helst med rulle. Pensle med fyll. Stekes på 250 g øverste rille i ca 6-9 min. Følg med.
Korianderfyll:
- 30 g usaltet smør (smeltes)
- 60 g yoghurt
- 1/5 kinesisk hvitløk
- Fersk koriander
- Salt og pepper
Raita:
- 5 dl yoghurt
- 2 knuste, hakkede hvitløk
- 3 ss fersk mynte
- salt og pepper
- 2 ts cumin
evnt kan mynte ertattes med 1/2 agurk uten kjerne delt i små biter og 3 tomater uten frø, delt i små biter.
Bland alt sammen.
Serveres med Raita og mangochutney.
Enjoy!