Chiliburger med ferske urter

Chiliburger med ferske urter

2-3 personer 40 minutter

I dag ville jeg lage hamburger på en annen måte. Valget falt på chiliburger med ferske urter, og jeg må bare si at dette nok blir en favoritt her i huset. Hamburgere lages jo ofte veldig enkle med kun salt og pepper. Dette er et godt alternativ til den vanlige hamburgeren. Her får du masse god smak på hamburgeren og tilbehøret velger du jo selv.

Dette er enkelt og kjapt å lage. gled deg til å spise chiliburger.

Vil du lage hamburgerbrødene selv, finner du oppskrift her.
Oppskrift på saftig hamburger med innbakt cheddar og chilisaus, finner du her.
Oppskrift på syltet rødløk, finner du her.

Dette trenger du:

  • 800g kjøttdeig (14% fett)
  • 2ts salt
  • 2ts svart pepper
  • 1 rød chili uten frø, finhakket
  • 1 kinesisk hvitløk, eller 3 fedd, revet fint på rivhjern
  • 1 neve basilikum, finhakket
  • 1 neve timian, kun bladene
  • Hamburgerbrød 3-4
  • Salat
  • Løk
  • Tomat
  • Ost

Slik gjør du:

  1. Finhakk chili og riv hvitløken. Finhakk basilikum og riv bladene av stilken til timianen.
  2. Bland dette og salt og pepper godt med kjøttet. Pass på at det blir godt blandet. Bruk gjerne en hanske på hånden.
  3. Vil du ha like store hamburgere, veier du deigen og deler på 3 eller 4.
  4. Form deigen i en ring eller så godt du kan for hånd. Chiliburger med ferske urter
  5. ALT 1: Ha godt med smør i en stekepanne og stek på god varme til det har blitt en fin skorpe på den ene siden. Snu hamburgerne og stek like lenge på andre siden. Pass på at det ikke brenner seg ved.
  6. Når det begynner å piple væske på toppen, snur du en gang til og legger på ost. Stek til osten har smeltet oppå hamburgeren. Du kan også legge på et lokk. Da smelter den fortere.
  7. Slå av platen og la hamburgren hvile et par minutter

ALT 2: Pensle burgerne med litt olje og grill dem på grillen.

Lag din egen hamburger med de ingrediensene du liker best.

 

Add Comment