Cognacsaus passer til alle typer biff. Denne sausen er fyldig, kremet og helt nydelig, spesielt til indrefilet, entrecote og ytrefilet av okse. Jeg pleier å servere sausen i en lite skål til hver gjest. Da kan man dyppe kjøttbitene i sausen og kose seg ekstra med middagen 🙂
Den er også veldig enkel å lage.
Jeg velger å starte med å flambere cognacen, da forsvinner alkoholen, men den gode smaker er fortsatt igjen som grunnlag til en deilig saus. Sørg for at du ikke har kjelen under viften, men heller på benken, og tenn på med en fyrstikk. La brenne til flammen er nesten eller helt borte.
Dette trenger du:
- 1dl konjakk
- 3dl fløte, evnt matfløte
- 1,5ts pepper, grovmalt
- 2ts oksefond
- 1ts soyasaus
- 1-2ts ripsgele eller solbærsaft
- 0,5ts sukkerkulør (TORO)
- Kraft fra kjøttet etter det er grillet (når det har stått og hvilt)
Slik gjør du:
- Ha konjakken i kjelen og tenn på denne. Pass på at du ikke holder kjelen under viften, da det kan begynne å brenne.
- Når konjakken er neste utbrent, tilsetter du alle de andre ingrediensene og kraften fra kjøttet.
- Kok dette ned til den tykner.
- Smak til med evnt ekstra fond og pepper.