Daimiskake med marengsbunn

Daimiskake med marengsbunnSteking: 25 min Frysing: 2-4t22-24cm form

Dette er en gammel klassiker. Denne iskaken har fulgt meg helt siden ungdomstiden. De fleste iskaker med daim har mandeldbunn. Denne har en lett marengs, noe som gjør bunnen litt mer karamellaktig.

Jeg tok daimiskake med marengsbunn frem fra glemselen under en vennesammenkomst rett etter påske og du kan si den falt veldig i smak. Det er en type kake man ikke klarer seg med et stykke 🙂

Du finner andre kaker her

Dette trenger du:

Bunn:

  • 2 eggehviter
  • 180g sukker

Is:

  • 4 eggeplommer
  • 180g sukker
  • 6dl fløte
  • ca 120g plater Daim

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 150 grader.
  2. Pisk stiv marengs av eggehvite og sukker.
  3. Kle en form på 22-24cm med bakepapir og smør den godt. Hell massen over. Stek den på midterste ribbe i 1,5t.
  4. Ta ringen og bunnen av formen og avkjøl kaken på rist.
  5. Pisk eggedosis stiv av eggeplommer og sukker.
  6. I en annen bolle pisker du kremfløten stiv. Bland kremfløten inn i eggedosisen med en slikkepott.
  7. Grovhakk sjokoladen og blend denne også inn.
  8. Legg kakebunnen tilbake i formen og hell over isen.
  9. Sett kaken i fryseren i minst 2 timer.
  10. Skal den stå lenge i fryseren, må du beregne ca 30 minutter opptining.
  11. Pyntes med litt knust Daim og evnt litt pisket krem.

Add Comment