Dansk sildesmørbrød med rødløk, rødbeter og kapers

3 personer Tid: 15 minutter

Danskene er kjent for sine smørbrød. Hvis du er i Danmark, vil du alltid bli tilbudt diverse typer smørbrød både på kroer, uteserveringer og restauranter. De er stolte av denne tradisjonen.

Skulle du ønske å lage dette hjemme, er det ikke noe vanskelig. det du trenger, er enten hel kryddersild eller hel spekesild. I denne oppskriften har jeg brukt kryddersild. Den er nokså søt, så det kan være en fordel å skvise litt sitron over silden.

Dette trenger du:

  • 3 grove brødskover, gjerne rug
  • 3 silde fileter
  • 6 rødbetskiver
  • 2-3ss kapers
  • 3ss rødløk, finhakket
  • smør
  • remulade
  • salatblad
  • Pynt: dill og sitronskive

Slik gjør du:

  1. Smør brødskivene og ha på salat.
  2. Finhakk rødløken.
  3. Tørk av sildefiletene.
  4. Dander etter ønske på en tallerken.

Serveres gjerne med en øl og en lille snaps 🙂

Velbekomme!

Add Comment