Danskene er kjent for sine smørbrød. Hvis du er i Danmark, vil du alltid bli tilbudt diverse typer smørbrød både på kroer, uteserveringer og restauranter. De er stolte av denne tradisjonen.
Skulle du ønske å lage dette hjemme, er det ikke noe vanskelig. det du trenger, er enten hel kryddersild eller hel spekesild. I denne oppskriften har jeg brukt kryddersild. Den er nokså søt, så det kan være en fordel å skvise litt sitron over silden.
Dette trenger du:
- 3 grove brødskover, gjerne rug
- 3 silde fileter
- 6 rødbetskiver
- 2-3ss kapers
- 3ss rødløk, finhakket
- smør
- remulade
- salatblad
- Pynt: dill og sitronskive
Slik gjør du:
- Smør brødskivene og ha på salat.
- Finhakk rødløken.
- Tørk av sildefiletene.
- Dander etter ønske på en tallerken.
Serveres gjerne med en øl og en lille snaps 🙂
Velbekomme!