Enkel og rask «risotto» med kjøttdeig

enkel og rask risotto

3 personer 30 min

Denne formen for risotto tror jeg ikke mange har vært borti. Her bruker jeg vanlig kokt ris i stedet for risottoris. Dette går relativt raskt å lage. Det viktigste er å sørge for at løk, sopp og kjøttdeig får god farge. Kjøttdeigen skal IKKE være grå…

Du kan fint bruke parmesan på denne retten, men vi bruker gjerne litt revet/skivet gulost på bunnen av tallerkenen. Den vil da smelte litt når du tar på varm ris og kjøttblanding.

Vil du ha inspirasjon til andre retter med risotto, kan du klikke her.

Dette trenger du:

  • 2 løk
  • 2ss olje
  • 150g sopp (sjampinjonger og evnt kantarell)
  • 1 fedd hvitløk
  • 600g kjøttdeig
  • 1 neve persille og timian, hakket
  • 1 ts pepper
  • 1ts salt
  • 1ss soyasaus

Slik gjør du:

  1. Mål opp riktig mengde ris, skyll denne og kok etter anvisning på pakken.
  2. Rens og skjær løken i skiver. Del soppen i 2 og skjær den i skiver. Finhakk hvitløken.
  3. Stek løk i olje på middels varme til den har blitt myk og lyse brun. Tar ca 10 minutter.enkel og rask risotto
  4. Ha i det andre og stek videre i 5 min. Ta i mer olje om det trengs.enkel og rask risotto
  5. Ha i kjøttdeigen og stek mens du deler denne opp i smått. Jeg pleier å la den steke på en side til den har fått god skorpe, for så å snu den og steke til den har god skorpe på andre siden. Hakk den så opp med stekespaden og tilsett salt, pepper og soyasaus mens du steker videre. enkel og rask risotto
  6. Smak til med evnt mer krydder og tilsett urtene.enkel og rask risotto

Serveres med ris, revet ost, en god salat og for de som liker det: litt ketchup.enkel og rask risotto

 

Add Comment