Estragonmarinert laks med lune asparges og gressløkdressing

Estragonmarinert laks med lune asparges og gressløkdressing

4 personerMarinering: 2-3 t eller over natten

Dette er en forrett som smaker utrolig godt. Den er enkel å lage og kan gjøres klar i god tid før gjestene kommer. Aspargesen kan du koke på forhånd og varme opp igjen, ELLER, som jeg liker best, koke den rett før servering. Anrett den varm på laksen.

En festmeny blir ikke perfekt uten en god hovedrett til. Jeg kan anbefale denne.

Dette trenger du:

  • 400g salma
  • 1 dl olje
  • 2 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 0,5 ts sukker
  • 2 ss fersk estragon, hakket
  • 4 grønne asparges

Dette kan gjøres 2-3 t før servering eller kvelden før:

  1. Skjær laksen i tynne skiver.
  2. Kjør estragon, olje, sitronsaft, salt, pepper, sukker til en fin marinade i hurtigmikser/stavmikser.
  3. Smør bunnen av en flat form med marinaden og dekk bunnen av formen med lakseskiver. Ha marinade over laksen. Det går fint å legge i flere lag, bare du passer på å ha godt med marinade mellom lagene.
    Estragonmarinert laks med lune asparges og gressløkdressing

    Et lag med laks er lagt på marinaden

    Estragonmarinert laks med lune asparges og gressløkdressing

    Lag to med marinade i mellom

    Estragonmarinert laks med lune asparges og gressløkdressing

    Klar til marinering

  4. La stå kjølig til den skal anrettes. Du kan anrette lenge før gjestene kommer, så er du ferdig med det 😉

Asparges:

  1. Brekk av nederste delen av aspargesen og skrell den med en potetskreller. Hvis du bruker aspargestopper, kutter du kun av 0,5 cm i enden av stilken.
  2. Kok den i lettsaltet vann tilsatt en klype sukker. Ca 4 minutter.
  3. Når den er ferdig, tar du den opp og har de direkte i kaldt vann.
  4. Del i to.
  5. Før servering, varmes de 1 min i varmt vann. La de dryppe av seg på et kjøkkenpapir.
  6. Hvis du koker aspargesen rett for anretning, har du dem i en sil og anretter umiddelbart.

Dressing:

  • 1 beger rømme
  • 2 ss hvitvinseddik/sitronsaft
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss fersk gressløk, finhakket
  • 0,25 hode rollo eller rapid salat

Anretning:

Fordel laks pent på en tallerken. Pynt med asparges, salat og dressing.

 

Add Comment