Form med kjøttsaus og gratinert potetmos

Form med kjøttsaus og gratinert potetmos

Dette er verdens enkleste og beste ovnsrett. Spesielt om du liker kjøttsaus med masse snakker dekket av et lokk av hjemmelaget potetmos med gratinert ost. Har du rester av potetmos eller kjøttsaus, kan du enkelt lage dette. Egner seg til å fryse ned, eller ha som restemiddag eller lunsj.

6 personer Forberedelse: 15 min Steketid: 20-30 min

Ingredienser:

Potetmos:

  • 7 mandelpoteter, delt i terninger
  • 0,5 stk sellerirot, delt i terninger
  • 2-3 ss smør
  • 0,5 dl fløte
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 50g parmesan,  revet

Kjøttsaus:

  • 1 løk, finhakket
  • 1 ss rapsolje eller annen nøytral olje
  • 3 hvitløksbåter, grovhakket
  • 600g kjøttdeig
  • 3 gulrøtter, delt i små terninger
  • 3 vårløk, skjært i tynne skiver
  • 1 rød paprika, delt i små terninger
  • 4 sjampinjonger eller litt skogssopp
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 liten boks tomatpure
  • 1 boks (400g) flådde tomater (gjerne cherrytomater), grovhakkede
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts tørket rosemarin
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts sukker (smak til om det trengs)

Slik gjør du:

Potetmos:

  • Skrell poteter og selerirot og del de i terninger.
  • Kok i usaltet vann til det er mørt.
  • Hell av vannet og damp de litt tørre.
  • Bruk stavmikser eller en stampe og mos alt.
  • Tilsett smør, fløte, salt og pepper og rør godt.
  • Tilsett osten og rør.

Kjøttsausen:

  1. Stek løken i olje på god varme til den har blitt gyllen og myk. Rør jevnlig.
  2. Tilsett hvitløk og stek 1 min.
  3. Tilsett kjøttdeigen og stek i 3 min.
  4. Tilsett alle grønnsakene og de andre krydrene og stek til gulroten er litt myk.
  5. Tilsett tomatpureen og rør om i 1 min. Aromaen i krydrene kommer bedre fram om man varmer dette før de flådde tomatene tilsettes.
  6. Tilsett de flådde tomatene. Rør om og kok i 5-8 min.
  7. Smak på sausen og tilsett evnt mer salt, pepper, og sukker om det trengs.
  8. Kok 2 min til.
  9. 2 dl hvit ost/parmesan.

Hell alt i en ildfast form og fordel potetmosen over. Strø osten over.

Stekes på 200 grader 20-30 min, til osten har blitt gylden.

Serveres alene, men det er kjempegodt med en enkel salat.

Enjoy!

 

 

Add Comment