Kamskjell får du kjøpt i butikken ferdig renset. Jeg personlig synes ofte at kamskjell kan bli litt kjedelig. (selv om kamskjell på loff me aiioli er kjempe godt) Ved å gratinere dem, får men en helt utrolig bra smaksopplevelse. Kanskje du skal ha gjester? Da vil denne garantert falle i smak!
Personer: 2 Forberedelse: 10 min Steketid: 10 min
- 2 stk krabbeskjell
- 1 sjarlottløk
- 2 hvitløksfedd
- 1,5 cm chili
- 1 ss olje
- 4 ss soyasaus
- 8 ss fløte
- 4 ss finhakket persille
- 4 ss finhakket koriander
- 1 ts sort pepper
- 1 ss sitron
- Parmesan
- 2 brødskiver
- Finhakk sjarlottløk , hvitløk og chili.
- Varm oljen i en kjele og stek sjarlottløk og hvitløk mykt.
- Tilsett chili og stek videre i 1 min på middels varme.
- Tilsett soyasaus og stek videre 1 min.
- Tilsett 8 ss fløte og krabbekjøttet. Kok i 1 min.
- Tilsett persille, koriander, pepper og sitron. Holdes varmt.
- Skyll og tørk krabbeskjellene. Fyll dem med krabbekjøttfyllet. Riv parmesan over.
- Stekes på 180 grader på grill i 10 min.
- Stek 2 brødskiver i smør i stekepannen 1,5 min på hver side. Legg de til side.
- Når brødet er blitt kjørlig, dra en hvitløksbåt over begge sider.
Serveres med brød og en sitronbit til pynt.