Gratinerte krabbeskjell

Kamskjell får du kjøpt i butikken ferdig renset. Jeg personlig synes ofte at kamskjell kan bli litt kjedelig. (selv om kamskjell på loff me aiioli er kjempe godt) Ved å gratinere dem, får men en helt utrolig bra smaksopplevelse.  Kanskje du skal ha gjester? Da vil denne garantert falle i smak!

Personer: 2 Forberedelse: 10 min Steketid: 10 min

  • 2 stk krabbeskjell
  • 1 sjarlottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1,5 cm chili
  • 1 ss olje
  • 4 ss soyasaus
  • 8 ss fløte
  • 4 ss finhakket persille
  • 4 ss finhakket koriander
  • 1 ts sort pepper
  • 1 ss sitron
  • Parmesan
  • 2 brødskiver

  1. Finhakk sjarlottløk , hvitløk og chili.
  2.  Varm oljen i en kjele og stek sjarlottløk og hvitløk mykt.
  3. Tilsett chili og stek videre i 1 min på middels varme.
  4. Tilsett soyasaus og stek videre 1 min.
  5. Tilsett 8 ss fløte og krabbekjøttet. Kok i 1 min.
  6. Tilsett persille, koriander, pepper og sitron. Holdes varmt.
  7. Skyll og tørk krabbeskjellene. Fyll dem med krabbekjøttfyllet. Riv parmesan over.

  1. Stekes på 180 grader på grill i 10 min.
  2. Stek 2 brødskiver i smør i stekepannen 1,5 min på hver side. Legg de til side.
  3. Når brødet er blitt kjørlig, dra en hvitløksbåt over begge sider. 

Serveres med brød og en sitronbit til pynt.

Add Comment