Grillet biff med cognacsaus og bakt potet

4 personer 2 timer

Vi griller mye i sommerhalvåret. Egentlig griller vi hele året. Jeg sender gubben ut i kuldegrader og snø for å grille, om vi får lyst på grillmat 🙂 Det synes han er helt greit, for grillmat er noe av det beste han vet 🙂

Denne versjonen av grillet biff og tilbehør, er kanskje ikke den mest brukte hos oss, men du verden så godt det er 🙂 Sausen er så god å dyppe biffen i. Jeg serverer den gjerne i en lite skål til hver enkelt.

Dette trenger du:

Indrefilet:
  • 800g indrefilet av okse
  • salt
  • pepper
  • olje
  1. Del indrefileten oppi 4 stykker. Smør de inn med olje og pepre dem.
  2. Legg de på en tallerken med plastfolie over og la stå til du skal grille dem.
  3. Salte etter grillingen. Ta vare på kjøttkraften som siver ut, da denne skal brukes til sausen.
Bakte poteter:
  • 4 store poteter til baking
  • olje
  • salt
  1. Vask og tørk potetene godt. Smør de inn med olje og salt dem. Ha de i en ildfast form og stek på 180 grader midt i ovnen i ca 2 timer.
  2. Sjekk dem ved å stikke en kniv inn i potetene mot slutten av steketiden.
Hvitløkssmør:
  • 50g meierismør eller bremykt
  • 3 hvitløksfedd, i hvitløkspresse
  • 2ts salt
  • 1ts pepper
  • 3 blomster persille
  1. Ha romtemperert smør, da er det lettere å blande sammen ingrediensene.
  2. Bland alt sammen og la stå til du skal bruke det. Gjerne i kjøleskapet. Fordel smøret oppi de 4 potetene før servering.
Cognacsaus:
  • 1dl cognac
  • 3dl fløte/matfløte
  • 1,5ts svart pepper
  • 2ts oksefond
  • 1ts soyasaus
  • 1-2ts ripsgele eller solbærsaft
  • 0,5ts sukkerkulør (TORO) eller til sausen har riktig farge
  1. Ha konjakken i kjelen og tenn på denne. Pass på at du ikke holder kjelen under viften, da det kan begynne å brenne.
  2. Når konjakken er neste utbrent, tilsetter du alle de andre ingrediensene og kraften fra kjøttet.
  3. Kok dette ned til den tykner.
  4. Smak til med evnt ekstra fond og pepper.
Tomat- og mozerella salat:
  • 4 store tomater
  • 2 mozerella
  • olivenolje
  • maldonsalt
  • pepper
  • balsamico
  • basilikum, blader
  1. Skjær tomatene og mozerellaen i tynne skiver. Legg de annen hver på tallerken. Drypp litt olivenolje og balsamico over, og ha litt salt og pepper på. Legg noen basilikumblader som pynt.
Stekt sjampinjong:
  • 5 store sjaminjonger
  • salt og pepper
  1. Del sjampinjongen i små båter og stek i smør til de er sprø og fine. Krydre med salt og pepper:
Grillet hjertesalat:
  • 2 hjertesalat
  • olje
  • salt og pepper
  1. Del hjertesalaten i 2 og skyll den. Legg den med kuttsiden ned på et kjøkkenpapir så den får rent fra seg. Tørk den så godt.
  2. Smør den let med litt olje på begge sider. Salte og pepre kuttsiden.
  3. Grilles på høy varme (250 grader) i ca 3 minutter på hver side.

 

 

Add Comment