Vi griller mye i sommerhalvåret. Egentlig griller vi hele året. Jeg sender gubben ut i kuldegrader og snø for å grille, om vi får lyst på grillmat 🙂 Det synes han er helt greit, for grillmat er noe av det beste han vet 🙂
Denne versjonen av grillet biff og tilbehør, er kanskje ikke den mest brukte hos oss, men du verden så godt det er 🙂 Sausen er så god å dyppe biffen i. Jeg serverer den gjerne i en lite skål til hver enkelt.
Dette trenger du:
Indrefilet:
- 800g indrefilet av okse
- salt
- pepper
- olje
- Del indrefileten oppi 4 stykker. Smør de inn med olje og pepre dem.
- Legg de på en tallerken med plastfolie over og la stå til du skal grille dem.
- Salte etter grillingen. Ta vare på kjøttkraften som siver ut, da denne skal brukes til sausen.
Bakte poteter:
- 4 store poteter til baking
- olje
- salt
- Vask og tørk potetene godt. Smør de inn med olje og salt dem. Ha de i en ildfast form og stek på 180 grader midt i ovnen i ca 2 timer.
- Sjekk dem ved å stikke en kniv inn i potetene mot slutten av steketiden.
Hvitløkssmør:
- 50g meierismør eller bremykt
- 3 hvitløksfedd, i hvitløkspresse
- 2ts salt
- 1ts pepper
- 3 blomster persille
- Ha romtemperert smør, da er det lettere å blande sammen ingrediensene.
- Bland alt sammen og la stå til du skal bruke det. Gjerne i kjøleskapet. Fordel smøret oppi de 4 potetene før servering.
Cognacsaus:
- 1dl cognac
- 3dl fløte/matfløte
- 1,5ts svart pepper
- 2ts oksefond
- 1ts soyasaus
- 1-2ts ripsgele eller solbærsaft
- 0,5ts sukkerkulør (TORO) eller til sausen har riktig farge
- Ha konjakken i kjelen og tenn på denne. Pass på at du ikke holder kjelen under viften, da det kan begynne å brenne.
- Når konjakken er neste utbrent, tilsetter du alle de andre ingrediensene og kraften fra kjøttet.
- Kok dette ned til den tykner.
- Smak til med evnt ekstra fond og pepper.
Tomat- og mozerella salat:
- 4 store tomater
- 2 mozerella
- olivenolje
- maldonsalt
- pepper
- balsamico
- basilikum, blader
- Skjær tomatene og mozerellaen i tynne skiver. Legg de annen hver på tallerken. Drypp litt olivenolje og balsamico over, og ha litt salt og pepper på. Legg noen basilikumblader som pynt.
Stekt sjampinjong:
- 5 store sjaminjonger
- salt og pepper
- Del sjampinjongen i små båter og stek i smør til de er sprø og fine. Krydre med salt og pepper:
Grillet hjertesalat:
- 2 hjertesalat
- olje
- salt og pepper
- Del hjertesalaten i 2 og skyll den. Legg den med kuttsiden ned på et kjøkkenpapir så den får rent fra seg. Tørk den så godt.
- Smør den let med litt olje på begge sider. Salte og pepre kuttsiden.
- Grilles på høy varme (250 grader) i ca 3 minutter på hver side.