Tid: ca 75 minutter 12 porsjoner
Denne grillsausen er et must for meg når grillsesongen starter. Det er ikke mulig å grille uten at denne sausen kommer på bordet. Den passer til alle typer kjøtt. Jeg pleier å servere denne sammen med aiioli. Kombinasjonen er uslåelig!
Den kan serveres nylaget, men er god kald også. Den kan derfor lages tidlig i grillsesongen og oppbevares i fryseren og tas ut når du skal grille, eller i lukket glass i kjøleskapet. I kjøleskapet er det holdbar i ca 2 mnd.
Jeg lager alltid mye av denne sausen slik at jeg har hele sommeren. Denne porsjonen gir ca 1,5 liter saus. Den er enkel å fryse ned og ofte sender jeg med litt saus med grillgjestene hjem 🙂
Dette trenger du:
- 3 middels løk
- 6 fedd hvitløk
- 3 røde chili
- 3 bokser flådde, knuste tomater (gjerne Mutti)
- 3-4 ss olje
- 6 ss soyasaus
- 1,5 dl eplecideredikk
- 1,5 ss Dijon sennep
- 1,5 ss Worcestershire-saus
- 3 ss sukker, gjerne brunt
- 6 ts paprikapulver
- 3 ts salt
- 3 ts svart pepper
Slik gjør du:
- Rens og finhakk løk og hvitløk. Skjær chilien i skiver. Bruk frøene også.
- Fres løk i olje i en kjele til den begynner å bli myk, men ikke brun (tar ca 5 minutter.
- Ha i hvitløk og chili og fres videre i 2-3 minutter.
- Tilsett alle de andre ingrediensene og kok opp. Skru ned varmen og la sausen koke til den har en fyldig og god smak. Jeg pleier å koke den i 1 time +. Rør i sausen av og til.
- Avkjøl sausen litt og kjør den glatt med en stavmikser eller i en foodprocessor.
- Hell den over i sterile glass (kokt) og oppbevar i kjøleskap. Evnt kan du helle de i plastikkbokser med lokk og fryse den ned.
No Responses