Grønnsakssuppe er så godt! Det jeg pleier å gjøre, er å kjøpe høyrygg på salg. Så koker jeg denne i 2-3 timer til den har blitt ordentlig mør. Deler den opp i passe stykker og fryser den ned sammen med kraften. Da er det enkelt å bare ta opp om morgenen og la den tine gjennom dagen. Når tiden er inne for å lage middag, er det bare å skrelle og kutte grønnsaker og vips, så har du en deilig grønnsaksuppe!
Ønsker du middag til to dager, er det bare å øke på kjøtt og grønnsaker.
Forberedelse: 20 min Total tid: ca 60 min
2 personer
Dette trenger du:
- 400g ferdig kokt og oppdelt høyrygg i kraft
- 1 l vann
- 2 stk grønnsaksbuljong
- 6 poteter
- 3 gulerøtter
- 1/2 selerirot
- 2 persillerot
- 1/2 blomkål
- 1 purre
- salt
- pepper
Slik gjør du:
- Begynn med å skrelle og kutte alle grønnsakene. Gjerne i terninger på 1×2 cm. Legg poteter, gulerøtter, selerirot og persillerot i en bolle og blomkål og purre i en annen
- Legg høyrygg med kraft, vann og buljong i en kjele og kok opp. Smak til kraften med svart pepper.
- Tilsett poteter, gulrøtter, sellerirot og persillerot og la koke i 15 min.
- Tilsett blomkål og purre og smak til med salt og pepper og kok i 15 min til.
Server med revet ost, og rundstykker til. Eller foccacia.
Bon apetit!