Grønnsakssuppe med grytekjøtt

Grønnsakssuppe er så godt! Det jeg pleier å gjøre, er å kjøpe høyrygg på salg. Så koker jeg denne i 2-3 timer til den har blitt ordentlig mør. Deler den opp i passe stykker og fryser den ned sammen med kraften. Da er det enkelt å bare ta opp om morgenen og la den tine gjennom dagen. Når tiden er inne for å lage middag, er det bare å skrelle og kutte grønnsaker og vips, så har du en deilig grønnsaksuppe!

Ønsker du middag til to dager, er det bare å øke på kjøtt og grønnsaker.

Forberedelse: 20 min Total tid: ca 60 min

2 personer

Dette trenger du:

  • 400g ferdig kokt og oppdelt høyrygg i kraft
  • 1 l vann
  • 2 stk grønnsaksbuljong
  • 6 poteter
  • 3 gulerøtter
  • 1/2 selerirot
  • 2 persillerot
  • 1/2 blomkål
  • 1 purre
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

  1. Begynn med å skrelle og kutte alle grønnsakene. Gjerne i terninger på 1×2 cm. Legg poteter, gulerøtter, selerirot og persillerot i en bolle og blomkål og purre i en annen
  2. Legg høyrygg med kraft, vann og buljong i en kjele og kok opp. Smak til kraften med svart pepper.
  3. Tilsett poteter, gulrøtter, sellerirot og persillerot og la koke i 15 min.
  4. Tilsett blomkål og purre og smak til med salt og pepper og kok i 15 min til.

Server med revet ost, og rundstykker til. Eller foccacia.

Bon apetit!

Add Comment