Gylden potetmos med skogssopp

Gylden potetmos med skogssopp3 personer Tid: 30 minutter

Gylden potetmos med skogssopp er en litt grovere variant hvor potetene har skrellet på og den har litt klumper. Den er litt rustikk. Dette er Camilla sin spesialitet.

Potetmos passer til nesten all typer middag og det er bare fantasien som stopper deg. Her har vi brukt rester av andeconfit.

I vår familie er det en tradisjon å gå på sopptur om høsten. På høsten blir det mye sopp i rettene 🙂 Mye forveller eller steker vi opp og fordeler i poser og fryser. Enkelt å ta ut og bruke når man får lyst på gjennom resten av året. Her har vi brukt en blanding av piggsopp og kantarell.

Sausen på dette bildet er en portvinsaus. Oppskriften finner du her.

Vil du lære hvordan man lager confit fra bunnen av? Klikk her.

Dette trenger du:

  • 300g søtpotet
  • 600g annen potet med skall
  • 1 ss smør
  • 0,5 dl fløte
  • 1 dl ferdig stekt skogssopp, kantarell, traktkantarell, piggsopp etc.
  • 1 ts pepper
  • 2 store blader frisk salvie, evnt andre urter hvis du ikke har salvie.
  • 0,5-1 ts salt. Smak til.

Slik gjør du:

  1. Skrell søtpoteten og del den opp i 2×2 cm biter.
  2. Vask de andre potetene men behold skallet på. Er de små, trenger du ikke dele dem opp.
  3. Ha på vann til det dekker grønnsakene og kok alt til det er mørt.
  4. Hell av vannet og mos med en gaffel så den ikke blir for fin. Det skal være litt klumper i.
  5. Varm opp smør og fløte i micro eller i en kjele til smøret har smeltet. Tilsett dette i mosen.
  6. Ha i skogssopp, salvie, salt og pepper og rør alt forsiktig rundt så mosen beholder klumpene.
  7. Salte og pepre mer etter smak.

Sett hele kjelen inn i ovnen på 65 grader for å holde den varm til resten av middagen er ferdig.

Add Comment