Hakkebøff med båtpoteter og chilimajones

Hakkebøff med båtpoteter og chilimajones

Hakkebøff med båtpoteter og chilimajones

Hakkebøff kommer i fra Danmark og er rett og slett en stor hamburger. Noen ganger serveres den med speilegg på toppen, men for det meste med stekt løk, grov skive, salat, rødbeter og kapers.

Denne varianten er litt anderledes. Hakkebøff med båtpoteter og chilimajones, samt soppstuing og salat. Dette er en utrolig god middag. Bøffen skal være rosa i midten.

3 -4 personer Total tid: 40 min

Dette trenger du:

Hakkebøff:
  • 800g karbonadedeig av okse
  • 1,5 ts salt
  • 2 ts svart pepper

    Hakkebøff med båtpoteter og chilimajones

    Bøff klar for steking

  1. Bland dette godt med hendene. Lag 3-4 store karbonader. La hvile til du skal steke de.
  2. Stekes på middels varme i 3-5 minutter på hver side. De skal være rosa inni.
  3. Holdes varme i ovnen på 55 grader.
Båtpoteter:
  • 8 mellomstore poteter, kokefaste
  • 2 hvitløksfedd
  • Olje
  • Salt
  • Svart pepper
  1. Vask og del potetene i 4 båter. Knus hvitløken med knivbladet og finhakk den.
  2. Bland alle ingrediensene i en ildfast form. Snu potetene så skinnet ligger ned i formen.
  3. Stekes på 225 grader i ca 40 min
Soppstuing:
  • 3-400 g sjampinjong, eller annen sopp
  • 2 ss smør
  • Salt
  • Pepper
  • 3 ss creme freche
  • 1 ts timian
  1. Del sjampinjongen i tynne skiver, stek denne i smøret til den har fått skorpe.
  2. Tilsett salt og pepper og rør godt inn.
  3. Tilsett creme fraishe og timian og kok/stek i 2 minutter
Chilimajones enkel:
  • 2 dl majones
  • 0,5 rød chili, finhakket
  • Evnt 0,25 ts chili (smak til om det trengs)
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts salt

Bland alt sammen og smak om den skal være sterkere.

Chilimajones fra grunnen:

(Dette blir en større prosjon)

  • 3 eggeplommer
  • 3 dl olje
  • 1 ss dijon sennep
  • 2 ts hvithvinseddik
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 0,5 rød chili, finhakket
  • Evnt 0,25 ts chilipulver

    Hakkebøff med båtpoteter og chilimajones

    Chilimajones

  • Finhakk chilien godt, evnt ta den i en morter.
  • Ha eggeplommer, sennep, hvitvinsedikk, pepper, salt, og chili i en høy, smal kopp. Gjerne den som følger med stavmikseren.
  • Sett stavmikseren ned i koppen og kjør eggeblandingen litt.
  • Hell all oljen nedi og start stavmikseren på nytt. Når du har fått en tykk masse i bunnen av koppen, begynner du å løfte stavmikseren oppover.  Beveg den opp og ned litt og vipps, så har du majones!!

 

Add Comment