Helgrillet kylling med urteskinn

4 personer 1 time

Helgrillet kylling er noe av de mest saftige du kan lage av kylling. Med krydder under skinnet blir det en skikkelig god smak på den. Denne lager jeg i mange varianter og det blir nesten aldri helt likt.
Det som er så fint med denne, er at du kan ha den til hverdags og samtidig er den så saftig og god at du kan imponere gjester med den en lørdags kveld.

Eller hvorfor ikke bytte ut lørdagskyllingen med denne?

Det man skal være litt obs på når man griller denne, er at ferske krydder ofte blir svarte på grillen, men smaker godt.
Kraften bruker jeg til saus på risen. Lag gjerne en frisk salat å ha sammen med.

Dette trenger du:

  • 1 stk kylling, ca 1,6 kg, gjerne Prior
  • 1dl olje
  • 1dl soyasaus
  • 1,5ts pepper
  • 2 ts salt
  • 4 hvitløk
  • 1 rød chili med frø
  • 1ss limesaft
  • 4 gode never urter. her kan du velge hvilke smaker du vil ha:
  • Asiatisk: gressløk, koriander, persille, sitronmelisse, thaibasilikum
  • Italiensk: gressløk, timian, basilikum, persille, rosemarin
  • Fransk: gressløk, persille, estragon, merian

Slik gjør du:

  1. Kjør alle ingrediensene til en jevn purè i stavmikser, foodprocessor eller en «Magic Bullet».

    Urter og krydder klar for mix

  2. Åpne et hull under skinnet øverst på kyllingen og løsne skinnet på brystet med fingeren.
  3. Hell litt på ryggen på kyllingen og for del dette godt.
  4. Hell godt med pureen oppi hvert bryst og fordel det nedover brystet ved å stryke skinnet på utsiden.
  5. Snu kyllingen med brystsiden opp og for del resten av pureen utenpå skinnet og lårene.
  6. Stekes på 225 grader i ca 1 time ELLER grilles under lokk på samme temperatur under lokk. Følg med. Det kan hende du må sette ned temperaturen på slutten.

Serveres med en god salat og ris. Kraften brukes som «saus».

 

Add Comment