4 personer Forberedelse: 20 minutter Steketid: ca 1 time
Som du sikker skjønner, så er jeg veldig glad i kylling. Denne er litt spicy, men med grønnsaker som gir mye smak.
Det som er så bra med denne type middag, er at den lager seg helt selv. Kraften fra kyllingen er med på å gi grønnsakene en deilig smak.
Hvis du har lyst til å sjekke ut noen flere oppskrifter med kylling, klikk her
Dette trenger du:
Kylling:
- 1 hel kylling, ca 1650 gram
- salt
- pepper
- piri piri pepper
Grønnsaker:
- 4 store poteter
- 1 søtpotet
- 0,5 sellerirot
- 4 gulerøtter
- 1 purre
- 4 store fedd hvitløk
- 1 rød chili med frø
- 0,5 dl olivenolje
- 2 ts salt
- 1,5 ts pepper
- 4 ss fersk hakket urter (f eks persille, basilikum, estragon, timian)
- 1 appelsin, saften
- 1 ss smør
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 220 grader.
- Skrell og del opp grønnsakene i terninger.
- Kutt purren i skiver.
- Finhakk hvitløk og kutt chili i skiver.
- Finhakk urtene.
- Bland grønnsakene med olje, salt og pepper.
- Krydre kyllingen over det hele og legg den i midten av formen.
- Hell halvparten av appelsinsaften i grønnsakene rundt kyllingen.
Klar for ovnen
- Legg smøret på toppen av kyllingen og sett den inn i ovnen og stek den i 20 minutter før du heller over resten av appelsinsaften.
- Stek videre i 40-45 minutter.
- La kyllingen hvile i 10 minutter før du serverer den.
Vel bekommen!