Helstekt tacokylling

Helstekt kylling med tacopaste

4 personer Forberedelse: 15 min Steketid: ca 80 min

Skal du ha taco i dag, kan du forsøke denne. Helstekt kylling med en tacopaste inn under skinnet og rundt hele kyllingen.

Resultatet blir en veldig saftig kylling og på grunn av at jeg har lagt tacopaste under skinnet, blir det MYE krydret kraft i pannen.

Så saftig at du kan rive den fra hverandre og blande med kraften til en pulled chicken, om du vil.

Jeg brukte heller kraften til å fordele over kyllingen på tallerkenen.

Serveres med det du ønsker av tilbehør: f eks salat, tomat, agurk, mais, løk og chips, guacomole , rømme, ost og tomatsalsa.

Oppskrift på tomatsalsa finner du her.

Dette trenge du:

  • 1 stk kylling, ca 1400-1600g

Tacopaste:

  • 1 hel rød chili
  • 2 store fedd hvitløk
  • ¼ lime, saften av denne
  • 1 tomat
  • 2ts spisskummen
  • 2ts paprika
  • 2ts oregano
  • 3ts salt
  • 1ts pepper
  • 1ts løkpulver
  • 0,5dl olivenolje

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Stikk fingeren din inn øverst på skinnet på kyllingen og løsne skinnet fra brystet hele veien ned. Pass på at du ikke stikker hull på skinnet.
  3. Bland alt krydderet i en mikser og kjør det til en jevn masse.
  4. Ha 2/3 av massen oppi lommen mellom skinn og bryst på begge sider. Stryk fingeren din på utsiden av skinnet for å fordele massen nedover på brystet.
  5. Fordel resten av massen utenpå og på lårene på kyllingen. Ta på noe under også.

    Helstekt kylling med tacopaste

    Klar for ovnen

  6. Pepre og salte litt på framsiden.
  7. Stekes midt i ovnen i ca  80 minutter.
  8. Skru av ovnen og la den stå inni ovnen og hvile i 10 minutter.
  9. Legg kyllingen over på et skjærebrett og skjær ut bryst og lår. Del brystet i skiver.
  10. Hell kraften i en bolle. Denne kraften har masse deilig kryddersmak. Hell med fordel noe over kjøttet før du spiser.
  11. Du kan også rive kjøttet fra hverandre og helle kraften over. Server den som vanlig.

    Helstekt kylling med tacopaste

    Ferdig stekt

Add Comment