Helstekt kylling uten ryggrad

Helstekt kylling uten ryggrad

4 personer Forberedelse: 15 min Steketid: 50 min på 240 grader min

Dette er en morsom vri på helstekt kylling. Her klipper man enkelt og greit vekk ryggraden, legger kyllingen med innsiden ned og klemmer ned brystbenet så kyllingen blir flat. Det er derfor det ser ut som om den har gått i spagaten 🙂

Alle ingrediensene stekes samtidig i ovnen mens du kan ta 50 min fri. Alt du trenge å gjøre, er å skjære opp noen grønnsaker og blande urteblanding til kyllingen. Dette smaker fantastisk.

På bildet kan det se ut som om noe av kyllingen er brent. Det er den IKKE. Det er bare urteblandingen som har fått litt farge. Det smaker ikke brent.

Dette trenger du:

  • 1 hel kylling, stor
  • 6 poteter
  • 8 vårløk
  • 4 sjarlottløk eller 1 liten rødløk
  • 6 gulrøtter
  • 1 sellerirot
  • 4 hvitløk
  • 1/2 dl olivenolje
  • 3 ts salt
  • 2 ts pepper
  1. Sett ovnen på 240 grader.
  2. Skrell og del opp alle grønnsakene og legg i en langpanne.
  3. Tilsett finhakket hvitløk, olivenolje, salt og pepper og bland godt sammen

Oppdeling av kylling:

  1. Tørk kyllingen godt.
  2. Klipp langs med ryggraden på begge sider, slik at denne kan tas vekk.

    Helstekt kylling uten ryggrad

    Klipp vekk ryggraden

  3. Snu kyllingen med brystet opp.
  4. Legg håndflaten på brystbenet og klem dette ned så kyllingen blir «flat».

Urteblandingen:

  • 1/2 dl olivenolje
  • 1/2 dl soyasaus
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1/2 rød chili
  • 2 vårløk eller lik mengde gressløk
  • 2 hvitløk
  • 1 dl ferske urter – eks salvie, persille, timian.
  1. Alt blandes med en stavmikser.
  2. Åpne skinnet øverst på kyllingen og løsne det ved å dra fingeren nedover brystet på begge sider.
  3. Åpne nederst  på låret og løsne skinnet på samme måte der.
  4. Fordel urteblandingen under skinnet.

    Helstekt kylling uten ryggrad

    Kyllingne er klar for ovnen

  5. Er noe igjen kan det fordeles over kyllingen.
  6. Hvis ikke, smør inn kyllingen med litt olje og salt og pepre lett.

Stekes mid i ovnen på 240 gr i 50-60 min.

Helstekt kylling uten ryggrad

Kos deg !

 

 

2 Comments

  1. Espen Stange
    • Tone Simensen

Add Comment