
Her ser du de tre slagene sild jeg lager hver jul. Akevittsild (bakerst), rømmesild og sennepssild
2 glass på 4-5dl Tid: 1 time Godgjøres min 1 døgn
Ikke en jul uten akevittsild og hjemmelaget akevittsild er best!
Hver jul lager jeg flere typer sild. Rømmesild og sennepssild må jeg også lage. Hvis ikke blir det ikke jul. Denne er også et must på den årlige julelunsjen som vi alltid har med familie og venner i romjulen.
Jeg bruker kryddersilden jeg kjøper i Sverige. Matjesild i 2,2 kg butt.
Denne oppskriften holder til 2 stk glass på 4-5dl.
Her er link til min favoritt akevitt – passer til det meste.
Dette trenger du:
Lake:
- 2dl vann
- 1,5dl sukker
- 1dl eplesideredikk
Tilsett:
- 4-5 marinerte kryddersildfileter
- 1 løk
- 1ss nellikspiker
- 1ss alleånde
- 1ss sennepsfrø
- 2 laubarblader
Slik gjør du:
- Kok opp vann, sukker og edikk. Ha i krydder og la stå til det er kaldt.
- Ta sildefiletene opp av laken og skyll de i kaldt vann. Tørk de med kjøkkenpapir. Del de i passe biter. Legg til side.
- Del løken i 4 og skjær den i tynne skiver. Legg sild og løk lagvis i 2 glass. Hell over 2cl akevitt i hvert glass og etterfyll med lake.
- Ha lokket tett på, snu på glasset noen ganger så alt får blandet seg. Sett kaldt.
No Responses