Hjemmelaget hamburgerbrød smaker så mye bedre enn det kjøpte. Denne deigen er lett å arbeide med og kan fint langtidsheve om man vil. Lag da deigen dagen i forveien og sett den i kjøleskapet med plastfolie over. Ta den ut når du skal bruke den og form brødene på samme måte som punkt 4.
Vi elsker å grille og hjemmelagede hamburgere er en stor favoritt. Her er oppskrift på mine hamburgere. Hamburger med innbakt cheddar og chilisaus.
Oppskrift på syltet rødløk finner du her.
Dette trenger du:
- 0,75 dl melk
- 1 dl vann
- 0,5dl olje, raps, solsikke eller liknende
- 1,5 ts tørrgjær
- 250g hvetemel
- 1 ts salt
- vann til pensling
- sesamfrø til pynt
Slik gjør du:
- Varm opp vann og melk til 37 grader og ha i kjøkkenmaskinen. Tilsett gjær og la det hvile 1 minutt. Tilsett resten av ingrediensene og kjør det til en fin konsistens i ca 15 minutter. Denne deigen blir veldig elastisk og god å jobbe med.
- Etterhev 40 minutter.
- Vei deigen og del den opp i 4 eller 5 emner. Ca 100g på hvert brød.
- Trill emnene til boller som du trykker ut med håndflaten, eller ruller ut med en kjevle.
- Etterhev på stekeplaten i 30-45 minutter. Dersom de har hevet for mye i høyden kan du forsiktig trykke de litt flate med håndflaten. Pensle med vann og strø over sesamfrø.
- Stekes på midterste rille på 225 grader i 10-12 minutter. Følg med mot slutten så de ikke blir overstekte.
- Avkjøles på rist.
No Responses