Hjemmelaget hamburgerbrød

4 brød Tid: 1t og 45 min

Hjemmelaget hamburgerbrød smaker så mye bedre enn det kjøpte. Denne deigen er lett å arbeide med og kan fint langtidsheve om man vil. Lag da deigen dagen i forveien og sett den i kjøleskapet med plastfolie over. Ta den ut når du skal bruke den og form brødene på samme måte som punkt 4.

Vi elsker å grille og hjemmelagede hamburgere er en stor favoritt. Her er oppskrift på mine hamburgere. Hamburger med innbakt cheddar og chilisaus.
Oppskrift på syltet rødløk finner du her.

Dette trenger du:

  • 0,75 dl melk
  • 1 dl vann
  • 0,5dl olje, raps, solsikke eller liknende
  • 1,5 ts tørrgjær
  • 250g hvetemel
  • 1 ts salt
  • vann til pensling
  • sesamfrø til pynt

Slik gjør du:

  1. Varm opp vann og melk til 37 grader og ha i kjøkkenmaskinen. Tilsett gjær og la det hvile 1 minutt. Tilsett resten av ingrediensene og kjør det til en fin konsistens i ca 15 minutter. Denne deigen blir veldig elastisk og god å jobbe med.
  2. Etterhev 40 minutter.
  3. Vei deigen og del den opp i 4 eller 5 emner. Ca 100g på hvert brød.
  4. Trill emnene til boller som du trykker ut med håndflaten, eller ruller ut med en kjevle.
  5. Etterhev på stekeplaten i 30-45 minutter. Dersom de har hevet for mye i høyden kan du forsiktig trykke de litt flate med håndflaten. Pensle med vann og strø over sesamfrø.
  6. Stekes på midterste rille på 225 grader i 10-12 minutter. Følg med mot slutten så de ikke blir overstekte.
  7. Avkjøles på rist.

Hjemmelaget hamburgerbrød med grillet hamburger, syltet rødløk og båtpoteter

Add Comment