Hjemmelaget ostefondue

hjemmelaget ostefondue

2-3 personer 40 min

Ostefondue kan jo kjøpes ferdig i pakker fra butikken, hvor man bare varmer den opp, men det er vel ikke noe gøy? Jeg synes det er mye gøyere å lage den helt fra bunnen selv. Den blir også mye er autentisk.

Fondue er en felles benevnelse på matretter hvor man sitter rundt et bord og spiser hvor maten serveres varm over en flamme eller liknende. Ostefondue ble oppfunnet i de sveitsiske alpene av ren nødvendighet, grunnet behovet for spiselig mat i vintersesongen. De har fonduretter både i Sveits, Frankrike og Italia.

Det finnes mange forskjellige slag fondue. Denne her heter Fondue Neuchâteloise og består av emmental og gruyére.

 

Dette trenger du:

  • 400g emmental
  • 500g gruyére
  • 2 fedd hvitløk
  • 2dl hvitvin
  • 0,5ts muskat
  • 0,5ts paprika
  • 0,5ts pepper
  • 2-3ss maizena

Tilbehør:

  • baguette
  • fersk sjampinjong
  • rød og gul paprika
  1. Ta av evnt skorpe på ostene. Del de opp i små biter.
  2. Bruk gjerne en jerngryte. Gni innsiden med en hvitløksfedd. Ha ost, resten av hvitløk (knust), hvitvin og krydder og smelt blandingen. Ha på lokk, men rør ved jevne mellomrom.
  3. Når osten har smeltet, har den enda ikke blandet seg med vinen. Da tilsetter du maizena og rører godt. Kok opp ostemassen mens du rører.
  4. Serveres ved bordet på en varmeplate eller liknende. Bruk baguette, sjampinjong og paprika og dypp i osten.

Add Comment