
Her ser du de tre slagene sild jeg lager hver jul. Akevittsild (bakerst), rømmesild og sennepssild
2 stk 4-5dl glass Tid: 30 min Godgjøres 1 døgn
Ikke en jul uten hjemmelaget rømmesild!
Hver jul lager jeg flere typer sild. Sennepssild og akevittsild må jeg også lage. Hvis ikke blir det ikke jul.
Jeg bruker kryddersilden jeg kjøper i sverige. Matjesild i 2,2 kg butt.
Denne oppskriften holder til 2 stk glass på 4-5dl.
Dette trenger du:
- 4-5 marinerte kryddersildfileter
- 3dl seterrømme
- 100g majones
- revet skall av 1 sitron
- 1 bunt dill
- 1 liten rødløk
- 1 glass lodderogn, rød
- 1ts 7% edikk
- 1ts svart pepper
Slik gjør du:
- Ta sildefiletene opp av pakken og skyll de i kaldt vann. Tørk de med kjøkkenpapir. Del de i passe biter. Legg til siden.
- Bland rømme, majones og rogn i en bolle.
- Finhakk dill og rødløk og riv sitronskall og ha i.
- Bland inn sild og pepper. Sett gjerne kaldt over natten.
- Fordeles på glass.
No Responses