Hjemmelaget sennepssild til jul

Her ser du de tre slagene sild jeg lager hver jul. Akevittsild (bakerst), rømmesild og sennepssild

2 stk 4-5dl glass Tid: 30 min  Godgjøres 1 døgn

Ikke en jul uten hjemmelaget sennepssild!

Hver jul lager jeg flere typer sild. Rømmesild og akevittsild må jeg også lage. Hvis ikke blir det ikke jul.

Jeg bruker kryddersilden jeg kjøper i sverige. Matjesild i 2,2 kg butt.

Denne oppskriften holder til 2 stk glass på 4-5dl.

Oppskrift på min akevittsild, finnr du her.

Oppskrift på min rømmesild, finner du her.

Dette trenger du:

  • 4-5 marinerte kryddersildfileter
  • 100g sennep (20g dijon sennep, 40g Idun sterk sennep og 40g Idun Grov Sennep)
  • 200g majones (ekte)
  • ½ dl olje, gjerne raps
  • 1 ss sukker
  • 1ss eplecider edikk
  • 2 ss finhakket dill
  • 50 g hakket sylteagurk
  • 50g finhakket eple

Slik gjør du:

  1. Ta sildefiletene opp av pakken og skyll de i kaldt vann. Tørk de med kjøkkenpapir. Del de i passe biter. Legg til siden.
  2. Finhakk dill, syltet agurk og eple.
  3. Ha sennep og majones i en foodprocessor og kjør med kniven på høy fart. Spe med oljen i en tynn stråle slik at den ikke skiller seg. Sausen blir nå ganske tykk.
  4. Tilsett eddik og sukker og kjør dette videre litt.
  5. Ha sennepssausen i en bolle og tilsett dill, eple, sur agurk og sild.
  6. Smak til med salt og pepper og evnt mer sennep, sukker, edikk osv. til du har fått den slik du liker den.

 

Add Comment