Hjemmelaget tomatsaus

Hjemmelaget tomatsausca 3,2l ferdig saus Forberedelse: 10 min Steketid: 8-10t

Har du mye tomater i hagen som trenger å brukes opp? Hvorfor ikke lage en hjemmelaget tomatsaus? Det blir en skikkelig frisk og god smak av denne når den får stå og godgjøre seg i ovnen i mange timer

Jeg dyrker ikke tomater selv, men kom over et tilbud på klasetomater som jeg ikke kunne la vær å kjøpe.

Denne måten å bruke opp tomater på, er kjempelurt. Du kan bruke den til pizzasaus, i kjøttsaus, eller spise som tomatsuppe. Siden vi bruker ferske tomater her, blir smaken veldig frisk og god.

Dette trenger du:

  • ca 4kg røde tomater
  • 1 løk
  • 5 fedd hvitløk
  • 1ss salt
  • 1ss pepper
  • 1 god kvast med fersk timian OG oregano
  • 0,5dl olivenolje eller rapsolje

Slik gjør du:

  1. Legg urtene i bunnen av en langpanne.
  2. Skyll tomatene og fordel de utover i langpannen. Det gjør ingen ting om du legger noen oppå hverandre.
  3. Del løken opp i tynne båter. Fordel løk og hvitløk innimellom tomatene.
  4. Hell på olje, salt og pepper.
  5. Stekes på 110 grader i 8-10 timer.

    Hjemmelaget tomatsaus

    Etter 8t i ovnen

  6. Ta den ut og la hvile i 10 minutter. Hell den over i en kjele og bruk stavmikser for en jevn saus, ELLEr ha det hele i en foodprocessor og kjør til jevn saus.
  7. Fordel i passe pose og frys ned. Jeg hadde 4dl i hver pose. Dette ble 8 poser tomatsaus.

Add Comment