ca 3,2l ferdig saus Forberedelse: 10 min Steketid: 8-10t
Har du mye tomater i hagen som trenger å brukes opp? Hvorfor ikke lage en hjemmelaget tomatsaus? Det blir en skikkelig frisk og god smak av denne når den får stå og godgjøre seg i ovnen i mange timer
Jeg dyrker ikke tomater selv, men kom over et tilbud på klasetomater som jeg ikke kunne la vær å kjøpe.
Denne måten å bruke opp tomater på, er kjempelurt. Du kan bruke den til pizzasaus, i kjøttsaus, eller spise som tomatsuppe. Siden vi bruker ferske tomater her, blir smaken veldig frisk og god.
Dette trenger du:
- ca 4kg røde tomater
- 1 løk
- 5 fedd hvitløk
- 1ss salt
- 1ss pepper
- 1 god kvast med fersk timian OG oregano
- 0,5dl olivenolje eller rapsolje
Slik gjør du:
- Legg urtene i bunnen av en langpanne.
- Skyll tomatene og fordel de utover i langpannen. Det gjør ingen ting om du legger noen oppå hverandre.
- Del løken opp i tynne båter. Fordel løk og hvitløk innimellom tomatene.
- Hell på olje, salt og pepper.
- Stekes på 110 grader i 8-10 timer.
Etter 8t i ovnen
- Ta den ut og la hvile i 10 minutter. Hell den over i en kjele og bruk stavmikser for en jevn saus, ELLEr ha det hele i en foodprocessor og kjør til jevn saus.
- Fordel i passe pose og frys ned. Jeg hadde 4dl i hver pose. Dette ble 8 poser tomatsaus.