Honning-og limeglasert andebryst med solbærsaus og jordskokkpure

Honning-og limeglasert andebryst med solbærsaus og jordskokkpure

2 personer Forberedelse: 10 min  Total tid: 1 time

Dette var altså noe av det beste jeg har laget noen gang! Det ser jo veldig ambisiøst ut, men igjen, det er ikke så vanskelig. 🙂

Jeg laget dette som en overraskelse til min mann på bursdagen hans.

And i seg selv trenger jo litt syre, derfor ble det en utrolig frisk smak med denne honning/lime-glaseringen. Man kan jo bruke vanlig rødvinssaus eller appelsinsaus til and, men solbær er jo friskt i seg selv, så dette ble godt!

Jordskokkpureen og sausen kan lages dagen i forveien. Brystene kan stekes ferdig 3 timer før servering og ta en rask grill rett før servering.

 

Dette trenger du:

  • 2 andebryst på ca 300g hver
  • salt
  • pepper
  • 2 ss akasiehonning
  • 0,5 lime
  • 2 ss blandet grønne urter (salvie, persille, oregane)

Slik gjør du:

Andebrystet:
  1. Sett ovnen på 180 grader
  2. Rut opp skinnet med en kniv. Pass på at du ikke skjærer ned i kjøttet.
  3. Ha salt og pepper på skinnsiden.
  4. Varm en stekepanne på medium+ varme og stek brystene med skinnsiden ned i 5 min. De skal ha en god skorpe, følg med så ikke den blir brent. Det vil piple ut en del fett fra skinnet, og det er bra. Dette skal brukes senere til steking av eple.
  5. Snu brystene og stek videre på andre siden i 1 min.
  6. Legg brystene med skinnsiden opp i en ildfast form og stek i ovnen i 3-5 minutter. Følg med, de skal ha en rosa kjerne på siden. Ta den ut og la den hvile.
  7. Rett før servering legger du de hakkede, ferske urtene under hvert andebryst og så pensles brystene med honning og lime og grilles under grillelementet i 3 min.
  8. Husk å ta vare på fettet i stekepannen. Eplene skal stekes i dette 🙂
Honning-og lime:
  1. Varm opp honningen i en kjele og tilsett limen. Dette skal IKKE koke.
  2. Pensle andebrystene med honningen før de skal grilles i ovnen.
Jordskokkpuré:
  • 250g jordskokker
  • 3 dl melk
  • 1ss smør
  • salt og pepper
  1. Hell melken i en kasserolle.
  2. Skrell og skyll jordskokkene. Skjær dem i jevne biter og legg bitene straks over i melken for å unngå misfarging.
  3. Kok opp, og la det koke til det meste av væsken har fordampet og jordskokken er helt mør. (Bruk litt bakepapir som «lokk».) dette tar laaang tid.
  4. Kjør det hele til en jevn puré i en hurtigmikser. Visp inn smøret og smak til med salt og pepper.
Solbærsaus:
  • 0,75 dl solbærsirup
  • 1 dl portvin
  • 2 dl rødvin
  • 2ss solbæreddik (evnt rødvinsedikk)
  • 0,5l andekraft (evnt 0,5l vann og 3 ss kyllingfond)
  • 1ss maisstivelse og 2 ss kaldt vann
  1. Ha all væsken i en kjele og kok opp. La det koke ned til ca 2,5 dl.
  2. Rør inn maisstivelsen og la det koke 1 min.
  3. Smak til med salt og pepper.
Grønnsaker:
  • 12 aspargesbønner
  • 12 runde sukkererter
  • 1ss smør
  • 1 ts salt
  1. Kok opp 3 dl vann med salt og smør.
  2. Ha i grønnsakene og kok i 1 min.
  3. Hell av vannet.
Stekte epler:
  • Et Granny Smith eple skrelles og deles i 4. Ta ut kjernehuset og del det deretter i 3. Stek i 5 minutter i fettet fra anden til det er ferdig.

Add Comment