Honning og soyamarinert kylling og ris

Honning og soyamarinert kylling

4-5 personer Steketid: 45 minutter  Marinering: 2 timer

Jeg liker veldig godt kylling.

I en travel hverdag kan det være greit med en gryterett hvor alt lages sammen. Denne retten er enkel å lage. Marineringen kan gjøres kvelden i forveien eller om morgenen før du drar på jobb. Skal du lage middagen i morgen, kan du sette kyllingen i kjøleskapet natten over og ta den ut 1 time før du skal steke den så den blir romtemperert. Hvis ikke holder det med 2 timer på kjøkkenbenken.

Her har jeg laget en marinade av soyasaus, honning, sesamolje, risvineddik og litt pepper og chili. Kyllingen stekes raskt på begge sider i stekepannen og den vil da bli karamelisert utenpå. Hele retten med ris og alt settes inn i ovnen for å ferdigstekes.

Nå som Prior har kommet med pakker med lårstykke, er dette enkelt 🙂

Andre kyllingretter finner du her.

Dette trenger du:

  • 1 pakke Prior kyllinglår med ben (evnt kyllingbryst  )
Marinade:
  • 0,5 dl flytende honning
  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 ss risvineddik
  • 1 ts svart pepper
  • 0,25-0,5ts chilipepper (pulver)
  • 0,5 ss sesamolje (kan sløyfes)
  • 1 ss rapsolje (i stedet for sesamolje)
Risen:
  • 1 ts rapsolje eller annen nøytral olje
  • 1,5 dl vårløk, skivet
  • 1,5 ss hvitløk (4-5 fedd)
  • 1,5 ss ingefær, revet
  • 3,5 dl ris
  • 2ss marinade
  • 5 dl kyllingbuljong
  • 1 ts svart pepper
  • 1ts salt

 

Slik gjør du det:

  1. Bland alle ingrediensene til marinaden i en pose eller bolle og tilsett kyllingen. Jeg bruker mest pose, da jeg lettere kan fordele marinaden rundt kjøttet. Lager jeg dobbel porsjon, bruker jeg en bolle.
  2. Skal du lage middagen i morgen, kan du sette kyllingen i kjøleskapet natten over og ta den ut 1 time før du skal steke den så den blir romtemperert. Hvis ikke holder det med 2 timer på kjøkkenbenken.
  3. Sett ovnen på 200 grader.
  4. Ha oljen i en stekepanne.  Stek kyllingen med skinnsiden ned på medium varme.

    Honning og soyamarinert kylling

    Stek med skinnsiden ned først

  5. Stek til de har fått en fin karamellisert ytre, ca 5 minutter på hver side. Følg med når du steker – honning brenner fort i panna. (og det er ikke noe godt)
  6. Legg kyllingen på en tallerken.
  7. Kok opp vannet i en kjele og bland ut kyllingbuljongen. Hold denne varm.
  8. Så til det morsomme: Ha vårløk, ingefær og hvitløk i stekepannen og stek dette forsiktig til du kjenner den deilige lukten, ca 1-3 minutter.
  9. Ha i risen og marinade og bland sammen.
  10. Hell risblandingen over i en ildfast form og tilsett kyllingbuljong, pepper og salt.
  11. Rør godt og legg kyllingbitene med skinnsiden opp oppi sammen med risen.

    Honning og soyamarinert kylling

    Klar for ovnen

  12. Dekk formen med aluminiumsfolie og sett hele formen i ovnen på midterste rille i 40-50 minutter. Sjekk at risen er ferdig kokt ved å smake på den.

Pynt med litt finhakket vårløk.

Serveres med en liten salat.

Honning og soyamarinert kylling

Ferdig

Add Comment