4-5 personer Steketid: 45 minutter Marinering: 2 timer
Jeg liker veldig godt kylling.
I en travel hverdag kan det være greit med en gryterett hvor alt lages sammen. Denne retten er enkel å lage. Marineringen kan gjøres kvelden i forveien eller om morgenen før du drar på jobb. Skal du lage middagen i morgen, kan du sette kyllingen i kjøleskapet natten over og ta den ut 1 time før du skal steke den så den blir romtemperert. Hvis ikke holder det med 2 timer på kjøkkenbenken.
Her har jeg laget en marinade av soyasaus, honning, sesamolje, risvineddik og litt pepper og chili. Kyllingen stekes raskt på begge sider i stekepannen og den vil da bli karamelisert utenpå. Hele retten med ris og alt settes inn i ovnen for å ferdigstekes.
Nå som Prior har kommet med pakker med lårstykke, er dette enkelt 🙂
Andre kyllingretter finner du her.
Dette trenger du:
- 1 pakke Prior kyllinglår med ben (evnt kyllingbryst )
Marinade:
- 0,5 dl flytende honning
- 0,5 dl soyasaus
- 1 ss risvineddik
- 1 ts svart pepper
- 0,25-0,5ts chilipepper (pulver)
- 0,5 ss sesamolje (kan sløyfes)
- 1 ss rapsolje (i stedet for sesamolje)
Risen:
- 1 ts rapsolje eller annen nøytral olje
- 1,5 dl vårløk, skivet
- 1,5 ss hvitløk (4-5 fedd)
- 1,5 ss ingefær, revet
- 3,5 dl ris
- 2ss marinade
- 5 dl kyllingbuljong
- 1 ts svart pepper
- 1ts salt
Slik gjør du det:
- Bland alle ingrediensene til marinaden i en pose eller bolle og tilsett kyllingen. Jeg bruker mest pose, da jeg lettere kan fordele marinaden rundt kjøttet. Lager jeg dobbel porsjon, bruker jeg en bolle.
- Skal du lage middagen i morgen, kan du sette kyllingen i kjøleskapet natten over og ta den ut 1 time før du skal steke den så den blir romtemperert. Hvis ikke holder det med 2 timer på kjøkkenbenken.
- Sett ovnen på 200 grader.
- Ha oljen i en stekepanne. Stek kyllingen med skinnsiden ned på medium varme.
- Stek til de har fått en fin karamellisert ytre, ca 5 minutter på hver side. Følg med når du steker – honning brenner fort i panna. (og det er ikke noe godt)
- Legg kyllingen på en tallerken.
- Kok opp vannet i en kjele og bland ut kyllingbuljongen. Hold denne varm.
- Så til det morsomme: Ha vårløk, ingefær og hvitløk i stekepannen og stek dette forsiktig til du kjenner den deilige lukten, ca 1-3 minutter.
- Ha i risen og marinade og bland sammen.
- Hell risblandingen over i en ildfast form og tilsett kyllingbuljong, pepper og salt.
- Rør godt og legg kyllingbitene med skinnsiden opp oppi sammen med risen.
- Dekk formen med aluminiumsfolie og sett hele formen i ovnen på midterste rille i 40-50 minutter. Sjekk at risen er ferdig kokt ved å smake på den.
Pynt med litt finhakket vårløk.
Serveres med en liten salat.