Hvordan lage confit

2 personerForberedelse: 1 døgn I ovnen: 6-7 timer

Confit betyr å behandle and eller kylling med koking i olje/fett. Confitering eller konfitering er en gammel konserverings- og matlagingsmetode som innebærer at man først salter og deretter langsomt koker kjøtt, fugl eller fisk i fett. Hensikten er å gjøre kjøttet mørt og smakfullt. En vanlig fettype til confitering er andefett.

Confit er faktisk ikke vanskelig å lage selv. Her skal jeg vise deg hvordan lage confit fra bunnen. Du kan bruke enten and-eller kyllinglår.
Det trengs bare ca et døgn lenge forberedelsestid.
Lårene skal ligge i salt og krydder over natten, for så å gå inn i ovnen i 6-7 timer.

Her har jeg egentlig laget en større prosjon, om du ser på bildene, men oppskriften er for 2 personer.

Vil du ha oppskrift på god risotto som passer perfekt til confit, klikk her.

Dette trenger du:

Andeconfit:
  • 2 stk ferske ande- eller kyllinglår
  • havsalt
  • 2 hvitløksbåter
  • fersk estragon, rosemarin og timian (har du ikke alle, går det greit med bare en urte)
  • rapsolje eller annen nøytral olje. Har du andefett i fryseren, kan du også bruke dette.

Dagen før:

  1. Skyll, rens og tørk lårene.
  2. Ta en kjele og dekk bunnen med salt.
  3. Legg urter og hvitløk på bunnen.
  4. Gni hele låret inn med salt og legg dem i kjelen.
  5. Legg plastfolie helt ned på lårene så det blir tett.
  6. Sett kjelen kaldt til neste dag.

andeconfit

Rens, vask og tørk lårene

Andekonfit

Legg dem i salt i en kjele over natten

Samme dag:

  1. Ta opp lårene og børst forsiktig av saltet. (du trenger ikke få av alt)
  2. Fjern saltet i kjelen og legg lårene tilbake. Gjerne med urter og hvitløk.
  3. Hell olje over lårene så de dekkes helt og sett på lokk.
  4. Sett kjelen inn i ovnen på 100 grader. Oljen skal ikke koke.
  5. La den stå i 6-7 timer

Hvordan lage confit

Lår med olje og krydder i ovnen.

Når lårene er ferdige kokt i olje:

  1. Ta de ut av oljen og legg dem i en ildfast form.
  2. Sett ovnen på 200 grader. Stekes i ca 30 minutter.
  3. Hvis du skal ha risotto til, begynner du med denne nå.

Bon apetit!

Hvordan lage confit

Lårene varmes opp i ovnen før servering.

Add Comment