9 personer Marinering over natten Forberedelse: ca 30 min Tid saus: ca 1 time
I sommer inviterte vi til 250 års-jubileum. Gubben og jeg ble begge 50 år, huset ble 50 år og vår eldste datter og hennes venninne (reservedatter) ble begge 25 år.
Dette ble en god miks av våre venner og søsken, samt 25 åringenes venner og kollegaer. Vi fant fort ut at vi kom til å bli mer enn 70 stk.
Forberedelsene var i gang. Vi bestemte oss for Butter chicken da dette var en rett vi virkelig visste at ville falle i smak.
49 løk er bare litt av det som måtte skrelles, skjæres opp og stekes. I den oppskriften som er her, er det mat til 9 personer. Derfor måtte denne lages 7 ganger!!
Jeg begynte med å skrelle all hvitkløken og ingefæren, og renset chilien. Så laget jeg marinaden til all kyllingen. Delte opp kyllingen og la i marinaden. Dette sto over natten i kjøleboden.
Deretter målte jeg opp krydderet i porsjoner. Så stekte jeg krydder, løk og chili 7 ganger.
Jeg tok meg fri fra jobben 2 dager for å bli ferdig.
Da det var noen vegetarianere i selskapet, valgte jeg å lage en porsjon uten kylling. I stedet for tilsatte jeg kikerter.
Naanbrød finner du oppskrift på her.
Dette trenger du til tandoori chicken:
- 2700 g kylling, enten bryst eller utbenet lår
- 8 ss yoghurt
- 8 ts mel
- 16 hvitløk
- like mye ingefær
- 3 grønne chili
- 3 ts paprika
- 2 ts chilipulver
- 2 ts Garam Masala
- 4 ts koriander
- 1 ts kanel
- 1 ts safran
- 3 ts salt
- smør til pensling
Slik gjør du:
- Del kyllingen i 2×2 cm biter.
- Rør melet godt ut i yoghurten.
- Mål vekten på 16 hvitløk og mål opp like mye ingefær. Ha dette i en blender sammen med litt vann og lag en purè.
- Bland pureen og alle de andre krydrene i yoghurten.
- Bland inn kyllingen.
- Mariner over natten.
Når det gjelder grilling av kyllingen, kan dette gjøres på flere måter.
- Kyllingen tres på trespidd og legges på oljet aluminiumsfolie på et brett. Grill på max varme på øverste rille i 5 min. Ta de ut og pensle med smeltet smør. Sett de inn igjen og grill i 5 min til. Avkjøl brettet.
- Eller på brett på grillen ute. Pensle også her med smør.
- Eller at kyllingen fordeles på et brett og grilles i ovnen. Ha aluminiumsfolie på stekebrettet og olje dette. Fordel kyllingbitene. Grill på max varme øverste rille i 5 min. Ta de ut og pensle med smeltet smør. Sett de inn igjen og grill i 5 min til. Avkjøl brettet.
Ha kyllingen i sausen og kok denne i 15 min.
Pynt med fersk koriander og server gjerne kokt ris, raita, chutney og naanbrød til.
Butter chicken saus for 9 personer
Dette trenger du:
- 11 ss usaltet smør eller 220g
- 35 grønne kardemommekapsler
- 7×7 cm kanelstang
- 28 nellikspiker
- 7 løk
- 7 toppede ss med revet ingefær
- 7 grønne chili uten frø (mild: 6)
- 2,5 ts chilipulver og 5 ts paprikapulver (mild: 1/7)
- 3,5 ts garam masala
- 22 ss tomatpure
- 11 dl fløte
- 6 ss sukker
- 3 ts salt
Slik gjør du:
- Rens, skrell og kutt opp løken. Sett til side.
- Finn fram kardemommekapsler, nekkilspiker og kanelstenger. Sett til side.
- Kjør ca 140g fersk ingefær i blenderen. Sett til side.
- Del grønn chili på langs, fjern frøene med en teskje. Skjær i biter.
- Mål opp det andre krydderet. Sett til side.
- Smelt smøret i en stor kjele. Tilsett kardemommekapsler, kanelstenger og nellikspiker. La dette surre sammen til det blir en herlig aroma. ca 4-5 minutter.
- Tilsett løken og la denne surre til den har fått en lys brun farge. Tar ca 10 minutter.
- Tilsett ingefæren og grønn chili og rør i 2 minutter.
- Tilsett de andre krydrene og tomatpureen. Rør godt og la det putre i 4 minutter.
- Tilsett litt og litt fløte mens du rører den ut mellom hver gang.
- Ha i samt og sukker og kok i 3 minutter.
- Ha i avkjølt kylling og kok i 10 minutter til.
Server butter chicken med ris, naan, chutney. Pynt med fersk koriander.