4 personerTotal tid: ca 1 time
Dette trenger du:
- 750g kylling, enten bryst eller lår uten skinn
- 3 ss rapsolje
- 1 ts bukkehornfrø (kan sløyfes)
- 1 ts sennepsfrø
- 1 ts spisskummen frø
- 1 ts fennikelfrø
- ½ ts nigella frø (kan sløyfes)
- 1 tørket hel rød chili eller 1 fersk delt i skiver
- 2 ss paste av hvitløk og ingefær (4 hvitløk og 3 cm ingefær med 2-3ss vann i en mixer)
- 1 stor løk, finhakket
- 1,5 ss tomatpure
- 0,5 ts gurkemeie
- 1dl vann
- 1dl fløte
- 1ss sitronsaft
- 1ts salt
- 1,5ts rød chilipulver
- eller 0,5ts om du bruker denne:
Sterk!
- Finhakket korander til pynt
Slik gjør du:
- Lag hvitløk og ingefær-paste: Hakk opp ingefær og hvitløk og mix det med vann til en paste.
- Finhakk løken.
- Mål opp alle frøene.
- Del opp kyllingen i biter.
- Ha olje i en tykkbunnet kjele og varm den opp. Tilsett frøene og la de steke til de popper. Stek 1 minutt til.
Krydder stekes til de popper
- Tilsett chilien og rør så den ikke brenner seg.
- Tilsett løken og stek denne til den er blitt lys brun og myk. Ha i litt mer olje om du synes det tar lang tid. Tar ca 8 minutter.
- Tilsett pasten og rør i 2 mi nutter.
- Tilsett tomatpureen, gurkemeien, pisskummepulver og chilipulveret og rør godt i 2 minutter.
- Tilsett kyllingen og la den steke i 3 minutter på den ene siden før du snur den.
Stek god på den ene siden først
- Bland den godt i sausen.
Bland kyllingen godt inn i sausen.
- Tilsett vann og kok opp og la koke med lokk på lav varme i 20 minutter til kyllingen er kokt. Rør noen ganger underveis.
- Bland den godt i sausen.
- Tilsett vann og kok opp og la koke med lokk på lav varme i 20 minutter til kyllingen er kokt. Rør noen ganger underveis.
- Nå tilsetter du fløten og rører godt så den ikke sprekker. Fortsett å koke på lav varme i 5-7 minutter med lokk på.
- Tilsett sitron og salt og la koke i 1 minutt.
Serveres med raita, naan, ris og chutney.