Indisk kyllinggryte i krydret saus

indisk

4 personerTotal tid: ca 1 time

Dette trenger du:

  • 750g kylling, enten bryst eller lår uten skinn
  • 3 ss rapsolje
  • 1 ts bukkehornfrø (kan sløyfes)
  • 1 ts sennepsfrø
  • 1 ts spisskummen frø
  • 1 ts fennikelfrø
  • ½ ts nigella frø (kan sløyfes)
  • 1 tørket hel rød chili eller 1 fersk delt i skiver
  • 2 ss paste av hvitløk og ingefær (4 hvitløk og 3 cm ingefær med 2-3ss vann i en mixer)
  • 1 stor løk, finhakket
  • 1,5 ss tomatpure
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 1dl vann
  • 1dl fløte
  • 1ss sitronsaft
  • 1ts salt
  • 1,5ts rød chilipulver
  • eller 0,5ts om du bruker denne:

    indisk

    Sterk!

  • Finhakket korander til pynt

Slik gjør du:

  1. Lag hvitløk og ingefær-paste: Hakk opp ingefær og hvitløk og mix det med vann til en paste.
  2. Finhakk løken.
  3. Mål opp alle frøene.
  4. Del opp kyllingen i biter.
  5. Ha olje i en tykkbunnet kjele og varm den opp. Tilsett frøene og la de steke til de popper. Stek 1 minutt til.

    indisk kyllinggryte i krydret saus

    Krydder stekes til de popper

  6. Tilsett chilien og rør så den ikke brenner seg.
  7. Tilsett løken og stek denne til den er blitt lys brun og myk. Ha i litt mer olje om du synes det tar lang tid. Tar ca 8 minutter.
  8. Tilsett pasten og rør i 2 mi nutter.
  9. Tilsett tomatpureen, gurkemeien, pisskummepulver og chilipulveret og rør godt i 2 minutter.
  10. Tilsett kyllingen og la den steke i 3 minutter på den ene siden før du snur den.

    indisk kyllinggryte i krydret saus

    Stek god på den ene siden først

  11. Bland den godt i sausen.

    indisk kyllinggryte i krydret saus

    Bland kyllingen godt inn i sausen.

  12. Tilsett vann og kok opp og la koke med lokk på lav varme i 20 minutter til kyllingen er kokt. Rør noen ganger underveis.
  13. Bland den godt i sausen.
  14. Tilsett vann og kok opp og la koke med lokk på lav varme i 20 minutter til kyllingen er kokt. Rør noen ganger underveis.
  15. Nå tilsetter du fløten og rører godt så den ikke sprekker. Fortsett å koke på lav varme i 5-7 minutter med lokk på.
  16. Tilsett sitron og salt og la koke i 1 minutt.

Serveres med raita, naan, ris og chutney.

 

Add Comment