4 personer Forberedelse: 15 min Koketid: 45 min
Indisk kyllinggryte med spinat og ingefær
Denne gryten inneholder lite fett og med sin store mengde spinat blir det et sunt alternativ på en hverdag… Eller til fest 🙂
Den minne mye om retten som man ofte får på restuarant som har spinat.
Dette er en gryterett for 4 personer. Her kan man både ha rester senere i uken, eller fryse ned i porsjoner til senere bruk. Har man mulighet, kan man lage dobbel porsjon og fryse ned flere middager.
Ingredienser:
- 700g kyllingfilet
- 700g spinat – gjerne en pose frossen som du tiner opp
- 0,5 dl vann
- 3 ss vegetabilsk olje (raps eller solsikke)
- 4 grønne kardemummekapsler
- 2 laubærblad
- 1 kanelstang
- 250 g gul løk, finhakket
- 3 hvitløksfedd, finhakket
Paste:
- 6 hvitløksfedd
- Like mye ingefær
- 1 stk rød chili med stener
- 1,5 toppet ss tomatpure
- 2 toppet ts korianderpulver
- Salt etter smak
- 1 ts garam masala pulver
- 2 ts spisskummen
- 2 dl fløte
- 1ss finhakket fersk koriander
Marinade:
- 3 ss gresk yoghurt
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts chilipulver
- 1,5 ts hele spisskummenfrø knust grovt i mørtel
Slik gjør du:
- Bland marinaden i en stor bolle.
- Del kyllingen i 4×4 cm biter og tilsett i marinaden.
- Mariner i min 30 min. (kan godt stå over natten)
- Tin spinaten og press ut mest mulig vann av den. Ha den i en gryte og damp av resten av væsken.
- Bruk en blender eller stavmikser og lag en paste av hvitløk, ingefær og chili tilsatt 2-3 ss vann.
- Varm opp oljen en stor kjele.
- Tilsett kardemumme kapsler, laubærblad og kanelstang. stek i 20-30 sekunder.
- Tilsett løken og stek på medium varme i 10-12 minutter. Rør hele tiden.
- Når løken begynner å endre farge til gylden tilsetter du ingefær, hvitløk og chili paste.
- Stek i 2 minutter mens du rører hele tiden.
- Tilsett litt vann om den blir for tykk og fester seg i bunnen av kjelen.
- Tilsett tomatpurè og stek 2 minutter.
- Tilsett korianderpulver og rør.
- Tilsett kyllingen og marinaden. Øk varmen litt og stek videre i 8-10 minutter
- Sett på lokk og sett ned varmen. La koke i 15-17 minutter.
- Tilsett spinat og fløte og smak til med salt og kok 5-7 minutter til med lokk på.
Naanbrød med hvitløk og koriander (8 brød)
- 30g gjær
- 2 dl vann
- 1 dl yoghurt
- 1 egg
- 100 g smeltet smør
- 2 ts salt
- 1 ss sukker
- 1 ts bakepulver
- 600 g hvetemel
Vann og yoghurt varmes til 37 grader. Tilsett tørrgjær og rør dette ut i væsken. Bland deretter inn de andre ingrediensene og hev deigen i 1 t. Press ut til 8 flate, ovale brød. Helst med rulle. Pensle med fyll. Stekes på 250 g øverste rille i ca 6-9 min. Følg med.
Korianderfyll:
- 30 g usaltet smør (smeltes)
- 60 g yoghurt
- 1/5 kinesisk hvitløk
- Fersk koriander
- Salt og pepper
Raita:
- 5 dl yoghurt
- 2 knuste, hakkede hvitløk
- 3 ss fersk mynte
- salt og pepper
- 2 ts cumin
evnt kan mynte ertattes med 1/2 agurk uten kjerne delt i små biter og 3 tomater uten frø, delt i små biter.
Pynt med fersk koriander og finhakket fersk ingefær. Serveres med ris, raita og mango chutney. Gjerne også naanbrød.
Enjoy!