Indisk kyllinggryte med spinat og ingefær

4 personer Forberedelse: 15 min Koketid: 45 min

Indisk kyllinggryte med spinat og ingefær

Denne gryten inneholder lite fett og med sin store mengde spinat blir det et sunt alternativ på en hverdag… Eller til fest 🙂

Den minne mye om retten som man ofte får på restuarant som har spinat.

Dette er en gryterett for 4 personer. Her kan man både ha rester senere i uken, eller fryse ned i porsjoner til senere bruk. Har man mulighet, kan man lage dobbel porsjon og fryse ned flere middager.

Ingredienser:

  • 700g kyllingfilet
  • 700g spinat – gjerne en pose frossen som du tiner opp
  • 0,5 dl vann
  • 3 ss vegetabilsk olje (raps eller solsikke)
  • 4 grønne kardemummekapsler
  • 2 laubærblad
  • 1 kanelstang
  • 250 g gul løk, finhakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
Paste:
  • 6 hvitløksfedd
  • Like mye ingefær
  • 1 stk rød chili med stener
  • 1,5 toppet ss tomatpure
  • 2 toppet ts korianderpulver
  • Salt etter smak
  • 1 ts garam masala pulver
  • 2 ts spisskummen
  • 2 dl fløte
  • 1ss finhakket fersk koriander
Marinade:
  • 3 ss gresk yoghurt
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts chilipulver
  • 1,5 ts hele spisskummenfrø knust grovt i mørtel

Slik gjør du:

  1. Bland marinaden i en stor bolle.
  2. Del kyllingen i 4×4 cm biter og tilsett i marinaden.
  3. Mariner i min 30 min. (kan godt stå over natten)
  4. Tin spinaten og press ut mest mulig vann av den. Ha den i en gryte og damp av resten av væsken.
  5. Bruk en blender eller stavmikser og lag en paste av hvitløk, ingefær og chili tilsatt 2-3 ss vann.
  6. Varm opp oljen en stor kjele.
  7. Tilsett kardemumme kapsler, laubærblad og kanelstang. stek i 20-30 sekunder.
  8. Tilsett løken og stek på medium varme i 10-12 minutter. Rør hele tiden.
  9. Når løken begynner å endre farge til gylden tilsetter du ingefær, hvitløk og chili paste.
  10. Stek i 2 minutter mens du rører hele tiden.
  11. Tilsett litt vann om den blir for tykk og fester seg i bunnen av kjelen.
  12. Tilsett tomatpurè og stek 2 minutter.
  13. Tilsett korianderpulver og rør.
  14. Tilsett kyllingen og marinaden. Øk varmen litt og stek videre i 8-10 minutter
  15. Sett på lokk og sett ned varmen. La koke i 15-17 minutter.
  16. Tilsett spinat og fløte og smak til med salt og kok 5-7 minutter til med lokk på.

Naanbrød med hvitløk og koriander (8 brød)

  • 30g gjær
  • 2 dl vann
  • 1 dl yoghurt
  • 1 egg
  • 100 g smeltet smør
  • 2 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 600 g hvetemel

Vann og yoghurt varmes til 37 grader. Tilsett tørrgjær og rør dette ut i væsken. Bland deretter inn de andre ingrediensene og hev deigen i 1 t. Press ut til 8 flate, ovale brød. Helst med rulle. Pensle med fyll. Stekes på 250 g øverste rille i ca 6-9 min. Følg med.

Korianderfyll:

  • 30 g usaltet smør (smeltes)
  • 60 g yoghurt
  • 1/5 kinesisk hvitløk
  • Fersk koriander
  • Salt og pepper

Raita:

  • 5 dl yoghurt
  • 2 knuste, hakkede hvitløk
  • 3 ss fersk mynte
  • salt og pepper
  • 2 ts cumin

evnt kan mynte ertattes med 1/2 agurk uten kjerne delt i små biter og 3 tomater uten frø, delt i små biter.

Pynt med fersk koriander og finhakket fersk ingefær. Serveres med ris, raita og mango chutney. Gjerne også naanbrød.

Enjoy!

Add Comment