Indisk langtidskokt lam med tomat, hvitløk og garam masala

Indisk langtidskokt lam med tomat, hvitløk og garam masala

4 personer Marinering: Minimum 1t  Koketid: ca 90 min

Denne retten ble til da jeg fant noe lammekjøtt i fryseren som jeg måtte bruke opp. Jeg er jo veldig glad i det indiske kjøkken, og Indisk langtidskokt lam med tomat, hvitløk og garam masala ble veldig god.

Du trenger ikke å marinere kjøttet over natten, men du bør sette det en time på kjøkkenbenken.

Jeg pleier å lage Raita og Naan-brød til indisk middag, og du kan sette igang med deigen til Naan-brødet når du har satt kjøttet til marinering.

Oppskrift på Naan-brød, finner du her.
Oppskrift på raita, finner du her.

Dette trenger du:

  • 1 kg kjøtt av lam, gjerne bog eller lår

Marinade:

  • 5 store fedd hvitløk, i blender
  • like mye fersk ingefær, i blender
  • 1ss vann, i blender
  • 2ts salt, i blender
  • 4ss olje

Saus:

  • 500g tomater, delt i skiver
  • 2 løk, delt i skiver
  • 1,5ts chilipulver, (evntuelt 1ts paprikapulver og 0,5ts chilipulver om du kjøper den sterke)
  • 2-3ss gresk yoghurt, eller annen tykk yoghurt
  • 2ts korianderpulver
  • 0,5ts gurkemeie
  • 1ts spisskummen, gjerne hele frø knust i morter
  • 1ts hele pepperkorn, knust i morter
  • 1ts garam masala
  • 2 grønne chili, skivet på skrå
  • salt for smak

Pynt:

  • finhakket koriander
  • Fersk ingefær i tynne skiver
  • evnt finhakket mynte

Slik gjør du:

  1. Del opp lammekjøttet i passe store biter. F eks 1,5×1,5cm.
  2. Kjør hvitløk og ingefær i en blender med vann og salt. Ha kjøtt og marinaden over i en bolle og bland godt. La stå minst 1t, eller over natten 🙂
  3. Ha olje i en dyp stekepanne eller en vid kjele og var med opp til medium+ varme. Ha i kjøttet og stek dette i 5 minutter. Tilsett tomatene og rør disse inn. La koke i 8 minutter eller til tomatene har begynt å falle sammen og bli myke. Ha i løk og chilipulver og rør godt mens dette steker videre i ca 3 minutter. Skru ned varmen og sett på lokk. La koke i 30 minutter, men rør av og til.
  4. Bland sammen gresk yoghurt, koriander, gurkemeie, spisskummen, svart pepper og garam masala. Ha dette i gryten og rør godt så yoghurten ikke skiller seg.
  5. Fortsett å koke under lokk i ytterligere 45 minutter. Rør av og til så ikke det setter seg fast i bunnen.

Pynt med koriander og ingefær før servering. Serveres med ris, raita, mango chutney og evntuelt naan-brød.

Add Comment