Indrefilet flambert i akevitt med peppersaus og kanariske poteter

indrefilet flambert i akevitt4 personer 30 minutter

Har du fått servert flambert biff på Gran Canaria med peppersaus før? Her er oppskriften på hvordan du kan lage dette hjemme. Kanariske poteter servers ofte både som forrett (papas arrugadas (papas canarias) con mojo picante) eller til hovedretten.

Jeg har valgt å ha sjampinjong i sausen, men dette er valgfritt.

Dette trenger du:

  • 4 gode biffer av indrefilet
  • salt og pepper
  • smør til steking
  • 1dl akevitt, Gammel Oppland fungerer bra

Saus:

  • 300g sjampinjong
  • smør til steking
  • 1ss akevitt
  • 2,5dl fløte
  • 1-1,5ts salt
  • 1,5ts pepper
  • 1ss søt sennep

Kanariske poteter:

  • 500g små poteter
  • 0,5dl grovt havsalt
  • vann

Slik gjør du:

  1. Salte og pepre biffene på begge sider.
  2. KANARISKE POTETER: Ha potetene i en kjele og tilsett grovt havsalt og vann så det dekker potetene. indrefilet flambert i akevittindrefilet flambert i akevittKok opp og la koke i ca 15 minutter. Kjenn om de er ferdige. Hell av vannet og sett kjelen tilbake på platen så resten av vannet fordamper. Da vil du se at potetene vil få et lite lag av salt på seg. Dette er Kanariske poteter 🙂
  3. Del opp sjampinjongen i tynne skiver. Stek denne først i pannen. Når du synes den er ferdig stekt, har du på akevitten og rører godt. Sett til side.
  4. Varm opp smør i en stekepanne på medium+ varme. Ha i biffene og stek de til de har skorpe på den ene siden. Snu dem og stek videre til de har skorpe her også. Kjenn med fingeren på biffen. Er den helt myk, er den helt rød. Er den hard, er den grå. Velg noe i mellom dette om du ønsker en biff med rød/rosa kjerne.
  5. FLAMBERING: Finn fram lighter. Hell akevitten i pannen, ta pannen av platen så den ikke står under viften. Stå gjerne midt på gulvet når du gjør dette. Tenn på og la brenne ut før du setter stekepannen tilbake på platen. Ta ut biffene og legg på en tallerken.
  6. Tilsett fløten og la den koke litt.Tilsett sjampinjongene og kraften fra biffene.
  7. Tilsett salt, pepper og sennep og rør godt. Smak om sausen trenger noe mer.
  8.  Kokes til den blir så tykk som du vil ha den.
  9. Serveres med en god salat og kanariske poteter.

 

Add Comment