Italiensk pizzabunn alla Tone

4 personer Forberedelse: 15 min Hevetid: ca 1,5t

Italiensk pizzabunn alla Tone

Før skulle pizzaen ha en god, tykk bunn med masse deig. Pizza var egentlig masse bunn og lite fyll. Litt smak på toppen, liksom.
Nå har vi endelig skjønt hvordan pizza skal smake! Lite og sprø bunn og så kan man legge på akkurat det fyllet man selv liker.
Det finnes utallige oppskrifter på pizzabunn. Jeg har prøvd mange og også kjøpt ferdig, fersk pizzabunn i butikken, men har kommet fram til at hjemmelaget er best! OG det tar ikke SÅ lang tid som man tror! Denne oppskriften kan man lage dagen før og sette i kjøleskapet og ta ut 1,5 t før man skal lage pizza. ELLER heve den med en gang og lage pizza samme dag.

Du vil oppdage at denne deigen er så elastisk at du kan dra den ut i ønsket fasong UTEN at den revner 🙂 En ordentlig italiensk pizzadeig 🙂 For å få denne elastiske deigen er det viktig å kjøre deigen lenge nok i kjøkkenmaskinen. IKKE juks på tiden!

Denne deigen kan godt lages dagen før, eller om morgenen. Da setter du den i kjøleskapet fram til det er 1,5-2 t til du skal lage pizzaen.

Her er oppskrift på tomatsaus: https://www.tonesmatoppskrifter.no/pizzasaus-med-friske-tomater-og-urter/

Bunn:

  • 6 dl lunkent vann ( 25 grader)
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 kg pizzamel
  • 4 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 dl olivenolje
  1. Bland sammen vann og gjær i en bolle.
  2. Tilsett mel, salt og sukker.
  3. Elt dette sammen i en kjøkkenmaskin i 2 min på rolig tempo.
  4. Tilsett oljen og fortsett i samme rolige tempo i 10 min.
  5. Øk så hastigheten noe og kjør den i 5 min til.
  6. La heve i 40 minutter i romtemperatur.
  7. Steking i pizzaovn: Del i 7-8 like store deler. ca 200-220g på bolle.
  8. Steking i ovnen: Del deigen i enten i 4 like deler for personspizza ELLER 2 deler for langpannepizza.(2 langpanner)

    Klar for heving

  9. Legg «bollene» i en form, dryss litt mel over, dekk med plastfolie og la de stå til heving i 1-1,5t. Skal du ikke bruke deigen før i morgen, kan du sette den i kjøleskapet og ta den ut 1,5-2t før du skal bruke den.

    Ferdig hevet deig

  10. Når deigen er ferdig hevet er det bare å trykke den ut i ønsket fasong ELLER bruke kjevle. Legg den på bakepapir.

    Klar for topping

  11. Legg på det du ønsker av fyll og stek på 280g midt i ovnen i 10-15 min. Eller stek i pizzaovnen 1-2 minutter.
  12. For best resultat legger du pizzaen inn på oppvarmet stekebrett. Bruk gjerne en pizzaplate om du har det.
Forslag til hvordan heve deigen:
  1. Sett bollen på badekarskanten. der er det varmt og lunt 🙂
  2. Sett ovnen på 30 grader varmluft og sett inn bollen på nederste rille. Der hever den veldig bra!

Add Comment