4 personer Totalt tid: ca 40 minutter
I dag fikk jeg lyst til å lage min egen vri på Lady og landstrykeren. Jeg har brukt kjøttdeig av kylling i stedet for okse. Dette ble en spennende variant. Masse god smak i kjøttbollene.
Dette trenger du:
Kyllingkjøttboller:
- 800g kyllingkjøttdeig
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 2ts pepper
- 1ts salt
- 4ss ferske urter, finhakket (basillikum, persille, timian, rosemarin)
- 50g parmesan, finrevet
Tomatsausen:
- 2 bokser flådde tomater, finhakket
- 1ss tomatpurè
- 1 løk, finkuttet
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1ts pepper
- 1ss ferske urter, finhakket
- 3ts kyllingfond
- 0,5dl hvitvin (kan sløyfes)
Slik gjør du:
- Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene. Lag boller med en spiseskje og stek på medium+ varme i litt smør. La de steke så de får skorpe før du snur dem og lar de få skorpe på andre siden. Ha de over i en kjele. (de trenger ikke være gjennomstekte, da de skal kokes etterpå)
- Hell tomater, tomatpure, pepper, urter, urter i kjelen og kok opp.
- Stek løk og hvitløk i litt smør til den er blitt mør. Ha den over i kjelen.
- Kok alt på middels varme i 15 minutter.
- Kok spagetti i henhold til hva som står på pakken.
Serveres med litt revet parmesan på toppen.