Italienske kyllingkjøttboller i tomatsaus

Italienske kyllingkjøttboller4 personer Totalt tid: ca 40 minutter

I dag fikk jeg lyst til å lage min egen vri på Lady og landstrykeren. Jeg har brukt kjøttdeig av kylling i stedet for okse. Dette ble en spennende variant. Masse god smak i kjøttbollene.

Dette trenger du:

Kyllingkjøttboller:
  • 800g kyllingkjøttdeig
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 2ts pepper
  • 1ts salt
  • 4ss ferske urter, finhakket (basillikum, persille, timian, rosemarin)
  • 50g parmesan, finrevet
Tomatsausen:
  • 2 bokser flådde tomater, finhakket
  • 1ss tomatpurè
  • 1 løk, finkuttet
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1ts pepper
  • 1ss ferske urter, finhakket
  • 3ts kyllingfond
  • 0,5dl hvitvin (kan sløyfes)

Slik gjør du:

  1. Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene. Lag boller med en spiseskje og stek på medium+ varme i litt smør. La de steke så de får skorpe før du snur dem og lar de få skorpe på andre siden. Ha de over i en kjele. (de trenger ikke være gjennomstekte, da de skal kokes etterpå)
  2. Hell tomater, tomatpure, pepper, urter, urter i kjelen og kok opp.
  3. Stek løk og hvitløk i litt smør til den er blitt mør. Ha den over i kjelen.
  4. Kok alt på middels varme i 15 minutter.
  5. Kok spagetti i henhold til hva som står på pakken.

Serveres med litt revet parmesan på toppen.

Italienske kyllingkjøttboller

Add Comment