Kremet fiskesuppe med grønnsaker

6-7 personerForberedelse: 30 minTotal tid: ca 1 time

Denne er enkel å lage! En varm suppe blir aldri feil når det er kaldt ute. Dette er noe man har altfor sjeldent selv om man ikke bruker så lang tid.

Når du spiser denne fiskesuppen, vil du merke at den både mild og spicy på en gang. Jeg har brukt bittelitt chilipulver i suppa og det gir en varm følelse.

Dette trenger du:

  • 8-900 g torsk og laks
  • 3 buljongterninger
  • 1,2l vann
  • 1 liten fennikel
  • 3 sjarlottløk
  • 2 hvitløk
  • 4 gulrøtter
  • 1 persillerot
  • 1 vårløk
  • 200g aspargesbønner
  • 200g tykke sukkererter
  • 200g frosne selskapserter
  • 1 toppet ss hvetemel
  • 1/4 ts chilipepper
  • 2 ts svart pepper
  • 1 ts salt
  • 3-4 dl fløte
  • litt sitron

Dette gjør du:

  1. Kok opp 1,2l vann og rør ut buljongen.
  2. Finhakk sjarlottløk, fennikel og hvitløk. Ha i en kjele med litt olje/smør.
  3. Skrell og finhakk gulrøtter og persillerot i 0,5cm terninger. Ha i en bolle.
  4. Del aspargesbønner, sukkererter og vårløk i 0,5cm skiver. Legg til side.
  5. Fjern evnt skinn på fisken. Del den i 2x2cm biter. De tynne delene av fisken (buken) legges til side. Denne skal i helt til slutt, da den ikke trenger så lang trekketid.
  6. Stek sjarlottløk, fennikel og hvitløk til løken er myk. Ha i chilipulveret og stek 1 minutt. Tilsett hvetemelet og rør godt rundt.

    Løken er klar for hvetemel

  7. Hell i fiskebuljongen og kok opp. Tilsett pepper, salt og en skvis med sitron.
  8. Ha i gulrøtter og persillerot og kok i 4 min.
  9. Ha i aspargesbønner, sukkererter og vårløk og kok i 2 min.
  10. Ha i fløten og kok opp igjen.
  11. Ha i de tykke fiskebitene og kok i 1 min før du tilsetter de tynne fiskebitene. Kok i 2 min til.
  12. Smak til med salt, pepper og sitron.

Suppen er klar!

Server gjerne med rundstykker eller foccacia.

Enjoy 🙂

Add Comment