Kremet kylling med båndspagetti

Kremet kylling på tallerken

Det finnes utallige retter i Italia. Kremet kylling kommer fra Toscana. Jeg personlig er veldig glad i retter mer en eller annen type fløtesaus. I denne retten er det både fløte og parmesan. Smaken er frisk og sausen er kremet. For å få friskhet har jeg tilsatt soltørkede tomater og så klart masse spinat.

Kyllingen er først stekt på begge sider, for så å koke ferdig i sausen. Dette gir en veldig saftig og god kylling.

Kremet kylling

2 personer Forberedelse: 10 min Total tid: 30 min

Dette trenger du: 

  • Spagetti eller båndspagetti for 2 personer
  • 2 kyllingbryst, delt på langs
  • 2 ss olivenolje
  • 2,5 dl fløte
  • 1,5 dl kyllingkraft
  • 5 stk hakket hvitløk
  • 1 ts timian
  • 1 ts oregano
  • 1 ts svart pepper
  • 1 dl revet parmesan
  • 1 pose spinat
  • 1 dl soltørkede tomater delt i tynne skiver

Slik gjør du det:

  1. Kok spagettien, la den  renne av.
  2. Del kyllingen på langs så det blir 2 like deler. Salte og pepre den på begge sider.

Rå kylling i stekapannen

  1. Gjør klar alle ingrediensene.
  2. Varm opp en stor stekepanne på medium og tilsett olivenoljen og stek kyllingen til den har fått skorpe på begge sider, ca 3-5 minutter på hver side. Legg kyllingen til side.
  3. Tilsett hvitløk og stek til myk, ca 1 minutt.
  4. Tilsett fløte, kyllingkraft, urter, pepper og parmesan. Rør dette på medium varme til det begynner å tykne, tar ca ca 5-8 minutter.
  5. Tilsett spinaten og soltørkede tomater og kok til spinaten begynner å redusere.
  6. Legg kyllingen tilbake i pannen og hell saus over den. Kok til sausen har tyknet og er ferdig kokt.

Nesten ferdig kremet kylling koker

Serveres med pasta.

Enjoy.

Add Comment