Det finnes utallige retter i Italia. Kremet kylling kommer fra Toscana. Jeg personlig er veldig glad i retter mer en eller annen type fløtesaus. I denne retten er det både fløte og parmesan. Smaken er frisk og sausen er kremet. For å få friskhet har jeg tilsatt soltørkede tomater og så klart masse spinat.
Kyllingen er først stekt på begge sider, for så å koke ferdig i sausen. Dette gir en veldig saftig og god kylling.
Kremet kylling
2 personer Forberedelse: 10 min Total tid: 30 min
Dette trenger du:
- Spagetti eller båndspagetti for 2 personer
- 2 kyllingbryst, delt på langs
- 2 ss olivenolje
- 2,5 dl fløte
- 1,5 dl kyllingkraft
- 5 stk hakket hvitløk
- 1 ts timian
- 1 ts oregano
- 1 ts svart pepper
- 1 dl revet parmesan
- 1 pose spinat
- 1 dl soltørkede tomater delt i tynne skiver
Slik gjør du det:
- Kok spagettien, la den renne av.
- Del kyllingen på langs så det blir 2 like deler. Salte og pepre den på begge sider.
- Gjør klar alle ingrediensene.
- Varm opp en stor stekepanne på medium og tilsett olivenoljen og stek kyllingen til den har fått skorpe på begge sider, ca 3-5 minutter på hver side. Legg kyllingen til side.
- Tilsett hvitløk og stek til myk, ca 1 minutt.
- Tilsett fløte, kyllingkraft, urter, pepper og parmesan. Rør dette på medium varme til det begynner å tykne, tar ca ca 5-8 minutter.
- Tilsett spinaten og soltørkede tomater og kok til spinaten begynner å redusere.
- Legg kyllingen tilbake i pannen og hell saus over den. Kok til sausen har tyknet og er ferdig kokt.
Serveres med pasta.
Enjoy.