Kylling i Norzola fløtesaus og ris

4 personer Total tid: 20 minutter

Wow, dette var godt! Da jeg bestemte meg for å ha kyllingfilet til middag i dag, ville jeg lage en saus med noe med norzola ost og litt fløte.

Norzola er en myk, nesten smøreaktig blåmuggost med aromatisk og fyldig smak. Den er ikke like skarp på smak og lukt som Gorgonzola. Den er rett og slett helt nydelig å ha i sauser.

Dette er er middag som er rask å lage. Jeg brukte bare 20 minutter.

Det er jo utrolig morro at man kan lage en rett som har så mye smak.

Hvis du vil sjekke ut noen av de andre oppskriftene med kylling, klikk her

Dette trenger du:

  • 4 kyllingfileter
  • 1 ts svart pepper
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 ss soyasaus
  • 4 hvitløksbåter, finhakket
  • 1 ts chiratcha chili
  • 1,5 dl fløte
  • 100g Norzola F50 ost eller annen norzola
  • 200g frosne spinatputer ELLER en pose fersk babyspinat
  • 1 ts maizenna utrørt i litt vann (hvis det trengs)
  • ris for 4 personer

Slik gjør du:

  1. Start å koke risen.
  2. Skjær kyllingfileten i fingertykke skiver på tvers av fileten.
  3. Ha litt olje i pannen og stek filetene på høy varme til de har fått gyllen farge. Salte og pepre.
  4. Ha de i over i en bolle.
  5. Stek hvitløken i 1-2 minutter på medium varme.
  6. Tilsett soyasaus, fløte, chili og ost. La osten smelte inn i fløten. Kok 1-2 minutter.
  7. Tilsett spinaten og la denne tine i fløtesausen. Evnt la den ferske spinaten koke sammen. Ved å tilsette spinaten, vil sausen bli litt tynn. Ønsker du den litt tykkere tilsetter du maizenna.
  8. Ha til slutt over kyllingen med kraften som har samlet seg i bunnen av bollen og la det hele koke i 5 minutter.

    Ferdig på 20 minutter

 

Servres med ris og salat.

Add Comment