Kylling og ris i ovnen

kylling og ris i ovnen

Her kommer enda en kyllingrett 🙂 Jeg synes kylling er veldig godt og har derfor mange varianter av kylling som jeg bytter på å bruke. Se her for flere gode oppskrifter på kylling.

Kylling og ris i ovnen er veldig enkel å lage. Forberedelsene er bare 10 minutter. Når du har satt den i ovnen, er det bare litt røring i risen underveis som må til, men de siste 20 minuttene kan du bare slappe av.

Denne middagen vil garantert barna også like. Blir det rester, kan det brukes til for eksempel lunsj.

Dette trenger du:

  • 1 hel kylling
  • salt
  • pepper
  • 3 dl ris (jeg bruker jasmin eller basmatiris)
  • 3 gulrøtter
  • 1 purre
  • 4 hvitløk
  • 3 cm ingefær
  • 2 ts svart pepper
  • 1 ts salt
  • 1 ss olivenolje
  • 3 ss smør
  • 6 dl vann
  • 0,5 kyllingbuljong

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på varmluft 215 grader.
  2. Skyll risen og legg den i ildfast form.
  3. Riv eller finhakk ingefær og hvitløk. Del gulrøttene i terninger og purren først på langs og så i skiver.
  4. Legg alt i formen og bland inn salt og pepper.
  5. Fordel oljen over risen.
  6. Salte og pepre kyllingen godt på alle sider. Legg denne på toppen av risen.
  7. Legg smøret oppå kyllingen og sett formen i ovnen.
  8. Stek i 30 min. Rør litt i risen hvert 10 minutt.
  9. Hell nå vannet tilsatt buljongterning i formen og rør litt i risen.
  10. Stek videre i 20 minutter.
kylling og ris i ovnen

Klar for ovnen.

kylling og ris i ovnen

Ferdig!

Add Comment