Kyllingconfit med portvinssaus

Kyllingconfit med rødvinssaus og selleri-og mandelpotetpurè4 personer 40 minutter

I går hadde jeg bursdag og da måtte vi jo feire litt med en god middag, og valget falt på confit av kyllinglår. eller kyllingconfit, som det også heter.

Kyllingconfit kan du enkelt lage selv, men da må du forberede noen dager i forveien. Hvordan du gjør dette, kan du lese her.

Jeg kjøpte min kyllingconfit på Meny i går. Det er 2 lår i hver eske. Disse ligger i en vakuum-pose sammen med mye god kraft. Denne kraften brukte jeg til å lage sausen.

Dette er en rett alle kan klare å lage.

Dette trenger du:

Kyllingconfit:

  • 2 pk kyllingconfit, 4 lår

Sellerirot/mandelpotetpuré (4 pers):

  • 350 g sellerirot
  • 350 g mandelpotet
  • 2,5 dl fløte
  • 2-3ts salt
  • 2ts pepper

Portvinssaus (4 pers):

  • 1ss smør
  • 1 sjalottløk
  • 3 fedd hvitløk
  • kraft fra confiten
  • 1ts grovkvernet svart pepper
  • 2ss rødvinseddik eller 3ss hvitvinseddik
  • 3dl portvin
  • 50g smør

Aspargesbønner:

  • 1 pose ferske aspargesbønner
  • Salt vann til koking

Sprøstekte østerssopp:

  • 300g østerssopp
  • smør til steking
  • salt og pepper

Slik gjør du:

Kyllingconfit:

  1. Legg posene med lårene i varmt vann til kraften har smeltet. Ta de opp og klipp et hull i ene hjørnet og hell kraften over i en skål eller lignende. Dette skal du bruke i sausen.
  2. Ha lårene over i en ildfast form. Vent med å steke til alt det andre er klart.
  3. Stekes på 220 grader i 20 minutter. Ønsker du litt crispy skinn, kan du ha på grillen på ovnen til slutt.
  4. Serveres umiddelbart.

Sellerirot/mandelpotetpuré (4 pers):

  1. Skrell og del sellerirot og mandelpotet i terninger på 1-2cm. Kok dem møre sammen i usaltet vann.
  2. Hell av vannet og tilsett fløten. Mos med en stavmikser eller en stapper.
  3. Smak til med salt og pepper.

Portvinssaus (4 pers):

  1. Finhakk løk og hvitløk. Ha smør i en kjele og stek dette mykt. Tilsett knuste pepperkorn mot slutten. Ha i eddik og la det koke nesten helt inn. Tilsett rødvin og kraften.
  2. Skru ned varmen og la det småkoke til det gjenstår cirka halv mengde. Sil over i en ny kjele og smak til med evnt salt, pepper, sukker eller eddik. Kok opp igjen.
  3. Ta kjelen av ovnen rett før servering og tilsett smør som du pisker inn i sausen for å gjøre den blank.

Aspargesbønner:

  1. Skyll aspargesbønnene og kutt av endene. (hold de som en bukett og dunk de i bordet så endene blir jevne, legg de ned og kutt. Snu de og gjør det samme på andre siden)
  2. Kok bønnene i saltvann i cirka ett minutt, sil av vannet og avkjøl i kaldt vann. Det holder at du har kaldt vann i kjelen og så siler dette av kjapt.

Sprøstekte østerssopp:

  1. Del soppen opp i mindre biter. Stek dem på relativt høy varme  i godt med smør til de er blitt sprøstekte. Smak til med salt og pepper.

 

Add Comment