Kyllingform i ovnen på en seng av grønnsaker

Kyllingform i ovnen på en seng av grønnsaker4 personer Forberedelse: 15 min  Steketid: 60 min

Kyllingform er den enkleste måten å tilberede hel kylling på. Det finnes så mange muligheter når man skal lage kylling til middag. Det viktigste du skal tenke på når du lager kylling, er at du rett og slett bruker nok krydder. Kyllingen tåler mye krydder!

Her vil du heller ikke oppleve at kyllingen blir tørr i kjøttet.

Hvis du heller vil ha kyllingen hel, dropper du å klippe vekk ryggraden, men denne måten å steke på blir veldig godt 🙂

Dette trenger du:

  • 1 hel kylling, ca 1300-1600g
  • 1,5 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 0,5ts piri piri
  • 1 ts paprikapulver
  • 3ts smør

Grønnsakene:

  • 4 gulrøtter, i skiver
  • 350g persillerot, i skiver
  • 350g sellerirot, i skiver
  • 350g kålrot, i skiver
  • 6 poteter, i båter
  • 350 g søtpotet, i skiver
  • 1 løk, i båter
  • 3 store fedd hvitløk
  • 0,5 rød chili
  • 2ts timian
  • 2ts salt
  • 2ts pepper
  • 3ss olje

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 210 grader.
  2. Skrell alle grønnsakene. Er potetene fine, kan disse bare vaskes og ikke skrelles. Ha dem i en ildfast form sammen med hvitløk og chili og ha på olje. Bland godt. Krydre med salt, pepper og timian.
  3. Klipp vekk ryggraden på kyllingen. Snu den og knekk brystbenet ned så den blir flat. Krydre med salt, pepper, piri piri, paprika på innsiden og utsiden. Legg den med skinnsiden opp oppå grønnsakene. Legg smør på bryst og begge lårene.
  4. Sett formen inn midt i ovnen og stek i ca 60 minutter.
  5. Ta formen ut og la den hvile 5-10 minutter før du skjærer opp kyllingen.

    Kyllingform i ovnen på en seng av grønnsaker

    Klar til servering

 

Add Comment