Forberedelse: 10 min Steketid: 30 min
Denne middagen laget jeg første gangen for mange år siden. Fikk en ide om at fetaost og kyllingbryst måtte jo være godt sammen. Siden jeg elsker grønnsaker, ble det en selvfølge å legge det i bunnen av formen.
Den er perfekt på sene høstkvelder.
Den er full av masse god smak og garantert noe du vil komme til å lage flere ganger.
Dette trenger du:
- 4 kyllingbryst
- 1 pakke fetaost
- 1 liten løk
- 400g sellerirot
- 4 gulrøtter
- 1 søtpotet
- 2 fedd hvitløk
- 1/2 chili
- 2,5 dl fløte
- 1 kyllingbuljong
- salt
- pepper
- ris
Slik gjør du:
- Skrell alle grønnsakene.
- Skjær løken i tynne båter. Skjær gulroten i skrå skiver og selleriroten i samme størrelse.
- Skjær søtpoteten i noe større biter.
- Finhakk chili og hvitløk.
- Legg alt i en ildfast form.
- Hell over fløte og oppsmuldret kyllingbuljong.
- Pepre og bland alt godt sammen.
- Legg kyllingbrystene litt ned i grønnsakene. Salte og pepre dem.
- Skjær 4 like deler feta og legg en oppå hvert kyllingbryst.
- Stekes i ovnen på 200g i ca 30 min. Test kyllingen ved å skjære en på midten.
- Ta den ut når den ikke er rosa inni lenger.
- Lag ris til.
No Responses